Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΕΣ"




Υλικά για το φύλλο:

1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγες σταγόνες λάδι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ανάλογο αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2-3 κιλά χόρτα γιαχνερά
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα χόρτα, σπανάκι, μάραθο, αρχαντζίκους, κ.α.. Τα πλένετε καλά, τα κόβετε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε με το ½ φλιτζάνι λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε έπειτα σε σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό που τυχόν υπάρχει και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια, τοποθετείτε μια κουταλιά περίπου χόρτα, διπλώνετε, κλείνετε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τις ψήνετε στο τηγάνι σε καυτό λάδι.






Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το Malia Beach στο όμιλο Alltour- Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Ρεθεμνιώτης Παντελής Σφηνιάς- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............