Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΒΡΟΥΒΟΠΙΤΕΣ"




Υλικά για το φύλλο:

1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγες σταγόνες λάδι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ανάλογο αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2-3 κιλά χόρτα γιαχνερά
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα χόρτα, σπανάκι, μάραθο, αρχαντζίκους, κ.α.. Τα πλένετε καλά, τα κόβετε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε με το ½ φλιτζάνι λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε έπειτα σε σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό που τυχόν υπάρχει και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια, τοποθετείτε μια κουταλιά περίπου χόρτα, διπλώνετε, κλείνετε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τις ψήνετε στο τηγάνι σε καυτό λάδι.






Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............