Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Έγινε το πρώτο βήμα για την μετατροπή του παλιού ξενοδοχείου «ΜΙΝΩΣ» σε πολυχώρο ανάδειξης και προβολής της Κρητικής διατροφής

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2018 στην Λότζια η σύμβαση μελέτης για την αποκατάσταση του Δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στην οδό 25ης Αυγούστου στον αρ. 3 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος ανάδειξης και προβολής της Κρητικής διατροφής. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Πέτρου Ινιωτάκη.Μετά την υπογραφή, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης του “MΙΝΩΣ”, αποτελεί το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού κτιρίου του Ηρακλείου, το οποίο επί σειρά ετών ήταν εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του. Η μετατροπή του σε πολυχώρο ανάδειξης και προβολής της Kρητικής διατροφής, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός μας, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό, την τοπική επιχειρηματικότητα αλλά και συνολικά για την τοπική κοινωνία. Συνεχίζουμε, με σταθερά βήματα να αλλάζουμε την πόλη».
Ακολούθησε αυτοψία στον χώρο του ξενοδοχείου, όπου οι μελετητές εξήγησαν στον Δήμαρχο τις σκέψεις και τα σχέδια τους.
Το εν λόγω κτίριο αποτελούσε μέρος του ξενοδοχείου «ΜΙΝΩΣ». Ήταν έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Δημήτριου Κυριακού, ο οποίος είχε μελετήσει και τα περισσότερα από τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται στην οδό 25ης Αυγούστου.
Είναι διώροφο και η συνολική του επιφάνεια φτάνει στα 340m2. 


Η μελέτη έχει ανατεθεί με διαγωνισμό (ανοικτή διαδικασία) και η συμβατική αμοιβή της ανέρχεται στο ποσό των 67.305,02 € (χωρίς ΦΠΑ). Περιλαμβάνει τις εξής επί μέρους μελέτες: Αρχιτεκτονική μελέτη κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου, στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου, μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου. Η χρηματοδότησή της θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............