Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Εγκαινιάζεται σήμερα Κυριακή η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κυκερίδου με τίτλο «Ροή»

Σήμερα Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ροή» της Μαρίας Κυκερίδου στον δημιουργικό χώρο «Comeet» (Λουκά Πετράκη 3, Ηράκλειο Κρήτης). Όπως ρέει ένα συναίσθημα, μια μελωδία έτσι και  οι γραμμές δημιουργούν τα μοτίβα στα έργα της συλλογής μου «Ροή». Οι μορφές απουσιάζουν και κυριαρχούν φόρμες και γραμμές χρωματιστές ή ασπρόμαυρες που δίνουν την αίσθηση της συνεχούς κίνησης. Τυχαίοι σχεδιαστικοί συνδυασμοί, αντίθετοι σε κάθε αυστηρή γραμμικότητα παραπέμπουν σε φόρμες λουλουδιών που δημιουργούν ένα αυθύπαρκτο τοπίο. Τα έργα θα εκτεθούν για πρώτη φορά στoν δημιουργικό χώρο «Comeet» την Κυριακή στις 19:00. Ο επισκέπτης  της έκθεσης θα περιηγηθεί σε ένα «ηχοτοπίο», που το κάθε έργο θα αποτελεί αυτόνομη αισθητηριακή εμπειρία.


Εγκαίνια: Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: 24 έως 27 Ιουνίου 2018
Είσοδος ελεύθερη
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα/Τρίτη/Τετάρτη, 10:00 - 22:00
Διεύθυνση: «Comeet», Λουκά Πετράκη 3, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. επικοινωνίας: 281 033 5660


Μαρία Κυκερίδου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010 και το 2018 από το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμoύ Αντικειμένου. Το 2009 παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας και κοινωνιολογίας στη Caen της Γαλλίας. Προσφιλής ενασχόλησή της είναι η συγγραφή. Ποιήματά της έχουν εκδοθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό Θεσσαλονίκης Αντλία, στην εφημερίδα Νέα Κρήτη και στο Κυκλαδικόν Φως. Επίσης έχει αρθρογραφήσει σε ηλεκτρονικό τύπο της Ναυπάκτου.

«Ο κόσμος γύρω μας είναι εικόνες και ήχοι που γεννούν συναισθήματα. 'Ο,τι μας περιβάλλει είναι ένα τοπίο άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αισθήσεις μας και αυτό επιθυμώ να βιώσει ο θεατής μέσα από τα έργα μου που εκθέτω για πρώτη φόρα».
 Εγκαινιάζεται σήμερα Κυριακή η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κυκερίδου με τίτλο «Ροή»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ