Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Θεατρικό Παιχνίδι και εκπαίδευση από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ στο Πάρκο Γεωργιάδη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα παιδιά και τους γονείς τους, διοργανώνει την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος το οποίο υλοποιεί ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ εδώ και τρία χρόνια για τους παιδαγωγούς των δημοτικών παιδικών σταθμών, και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» και τον υπεύθυνο του προγράμματος, επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάκη Κουρετζή, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση «Ανοιχτό Σύστημα Εκπαίδευσης (Open System) με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού».


Η εκδήλωση ξεκινά στις 10 το πρωί. Περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, φυσικών επιστημών, πηλού, κολάζ, τυπώματος, και κατασκευών, για τους μαθητές των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου και τους γονείς τους, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων των ΚΕΠΑ και των εμψυχωτών της Παιδαγωγικής Θεάτρου Κρήτης.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ