Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση με θέμα «Ο Ερωτόκριτος από τα χέρια των Ατόμων Με Ελπίδα και Αγάπη»


Ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Teachers for Europe”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Με σύνθημα: “Σκεφτείτε διαφορετικά και ακούστε μας γιατί έχουμε κάτι να σας πούμε “, στο πλαίσιο της δράσης διατυπώθηκαν προτάσεις, όπως:
Ας αλλάξουμε τη ματιά μας απέναντι στη διαφορετικότητα. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.Ας δούμε την αναπηρία ως πρόκληση. Γίνε εσύ η αφορμή να αλλάξει η κοινωνία.
«Πες το αλλιώς» και πιάσε το νόημα της Νοηματικής Γλώσσας.
«Δες το αλλιώς». Είναι σημαντικό να μπορούμε να δούμε με τη ματιά του άλλου και να ακούμε με τα αυτιά του.
Το κάθε παιδί κρατά τη μοναδικότητα μέσα στο «εμείς» της ομάδας, γιατί και οι μοναδικότητες ενώνονται και κερδίζει η ομάδα, το σχολείο, η κοινωνία, η χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τις αρχές της.
Με την ολοκλήρωση της δράσης τα παιδιά δώρισαν στη Βιβλιοθήκη ένα βιβλίο γεμάτο φως για να μπορεί να διαβαστεί από άτομα με αναπηρία όρασης, φτιαγμένο από τα ίδια, με το σύστημα Μπράϊγ.

Εμψυχωτές:
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνεργάστηκαν:
Νηπιαγωγείο Σκινέ -Φουρνέ: Ευαγγελάκη Αγγελική
Αειοφόρο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη: Πετρίκη Σοφία και Ψυλλάκη Ελπίδα
2ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών: Βερικάκη Αλεξάνδρα, Θυμάκης Παρασκευάς, Χειμωνίδου Διαμαντούλα.
Και η Σύμβουλος Σχολείων Προσχολικής Αγωγής και Πρεσβευτής του προγράμματος Teachers For Europe, Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............