Σημαντικές επαφές στη Ρωσία για το Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό και τα μέλη της αντιπροσωπείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Σημαντικές επαφές στη Ρωσία για το Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό και τα μέλη της αντιπροσωπείας

Mε σημαντικές συναντήσεις που έστειλαν ισχυρά μηνύματα συνεργασίας ανάμεσα στις Εκκλησίες της Κρήτης και της Ρωσικής πόλης Νίζνι Νόβγκοροντ καθώς και στην έρευνα και την εκπαίδευση, είχε σήμερα η Ηρακλειώτικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αδελφοποίηση των δύο πόλεων.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και τα μέλη της αντιπροσωπείας έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη του Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσικής Εκκλησίας, Γεώργιο στην Μητρόπολη της πόλης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος διαβίβασε στον Ρώσο Ιεράρχη τους χαιρετισμούς του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου ενώ συζητήθηκαν θέματα για την κοινή ιστορία των Εκκλησιών και το θρήσκευμα, την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού κ.α
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων του Μητροπολίτη με τον πατέρα Κωνσταντίνο Πιτσικάκη, όπως και η ερμηνεία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων του τραγουδιού «Ποιο το χρώμα της αγάπης».
Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε η ανταλλαγή των καθιερωμένων αναμνηστικών δώρων. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε στον Μητροπολίτη του Νίζνι Νόβγκοροντ γκραβούρα της Ενετικής Candia, τον τόμο ο «Κρητικός πόλεμος» της Χρυσούλας
Τζομπανάκη, μινιατούρες του Μινώταυρου και του Δίσκου της Φαιστού, Κρητικά κρασιά από το Δίκτυο των Οινοποιών και συσκευασίες με ελαιόλαδο από το Δίκτυο του Κρητικού Ελαιόλαδου.
Από την πλευρά του ο Ιεράρχης πρόσφερε συμβολικά στον Δήμαρχο τον τόμο Ιστορίας της Επαρχίας του Νίζνι Νόβγκοροντ.Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου «Lobachevsky»

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη Ρωσική πόλη, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου «Lobachevsky» του Νίζνι Νόβγκοροντ κ. Εvgeny Chuprunov.
Αφού παρουσιάστηκε από τον κ. Chuprunov η δραστηριότητα των τομέων του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που θεωρείται από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας με 35.000 φοιτητές, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας καθηγητών και φοιτητών με τα Ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε από τον Πρύτανη να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων με απευθείας συζήτηση των πρυτανικών αρχών.


Με δεδομένο μάλιστα τις επιδόσεις του Πανεπιστημίου «Lobachevsky» στη φυσική, την έρευνα και την καινοτομία και αντίστοιχα την παγκόσμια αναγνώριση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) προτάθηκε από το Δήμαρχο να εξεταστεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα της Κρήτης.
Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Πρύτανη να μετέχει στην αντιπροσωπία του Νίζνι Νόβγκοροντ που θα επισκεφθεί το Ηράκλειο στο δεύτερο στάδιο της Αδελφοποίησης το 2019.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στις επίσημες αυτές συναντήσεις συνοδευόταν από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ Δημήτρη Αγαπάκη και Λεωνίδα Ζαμπετάκη, τον κ. Εμμ. Φραγκάκη Α΄ Αντιπρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Γιάννη Σμυρνάκη υπεύθυνο τομέα Συμβουλευτικής Υποστήριξης επιχειρήσεων του ΕΒΕΗ και Αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ, εκπροσώπους του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, τον μουσικό Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον πατέρα Κωνσταντίνο Πιτσικάκη.Το απόγευμα η τελετή αδελφοποίησης

Στις 5:30 το απόγευμα οι δύο δήμαρχοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στις 6 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Αδελφοποίησης των δύο πόλεων και οι ομιλίες των Δημάρχων, Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και Νίζνι Νόβγκοροντ κ. Βλαντιμίρ Πάνοβ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αδελφοποίησης έχει προγραμματισθεί συνάντηση εργασίας με το Ελληνορωσικό Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο του Νίζνι Νόβγκοροντ για θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση συναυλίας με ήχους από τη μουσική παράδοση των δύο περιοχώ

Post Top Ad

.............