Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Σκουριές και διαβρώσεις στο εξωτερικό σκέπαστρο του Αεροδρομίου Σητείας ( Βιτσέντζος Κορνάρος )


Μετά απο 40 κύματα ( αφού για την ιστορία η κατασκευή του απο ένα σημείο και μετά έμεινε στη μέση όταν ο προηγούμενος εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος μετά την αποκάλυψη ότι είχε καταθέσει πλαστές εγγυητικές επιστολές. ) το αεροδρόμιο -κόσμημα της Σητείας και ίσως και ένα απο τα ομορφότερα και πιο καινούργια της Ελλάδας παραδόθηκε πρός χρήση με τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Ιανουαρίου 2016, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη .


Ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή μάλιστα είχε δώσει  η συμβολική φύτευση ελιάς που προέρχεται από βλαστούς της αρχαίας μινωικής ελιάς του Καβουσίου.
Ευτυχώς η Ελία έμεινε σε αντίθεση με τελετές - φύτευσης άλλων ελαιόδεντρων που 
( κατασπαράχθηκαν ) απο γνωστούς άγνωστους στην πόλη της Σητείας.

Το αεροδρόμιο έδωσε ανάσα ζωής στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
2 χρόνια μετά τα λαμπρά εγκαίνια και την ανοδική διαδρομή της πορείας του ώς κόμβος και πόρτα με τον υπόλοιπο κόσμο, φανερώνεται μέσα απο φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ότι η ο σχεδιασμός φέρνει την υλοποίηση και η εφαρμογή πρέπει να φέρει και στην συντήρηση.
Πιθανές κακοτεχνίες υλικών, προκάλεσαν διάβρωση στο σκέπαστρο του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου Σητείας Βιτσέντζος Κορνάρος.
Αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία ότι λίγους μήνες μετά την παράδοση του έργου ο εργολάβος ξαναέπιασε δουλεία με ειδικές σκαλωσιές και συνεργεία όπου αποκατέστησαν τις παρόμοιες ζημιές.
Οι διαβρώσεις όμως εμφανίστηκαν ξανά.
Δεν ξέρουμε άν είναι αστοχία υλικών, γρήγορη μελέτη κατασκευής ή έλλειψη συντήρησης αλλά η αποκατάσταση των σκουριών όπως βλέπετε στις φωτογραφίες χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης.

Επικοινωνήσαμε με τον αερολιμενάρχη Σητείας κύριο Δημήτρη Βερίγο όπου θέτοντας του το ζήτημα το οποίο είναι γνωστό για τον ίδιο, μας απάντησε με πολύ λύπη ότι δυστυχώς το αεροδρόμιο Σητείας είναι αφημένο στην τύχη του.
Έχουν σταλθεί έγγραφα όπου ανακοινώνουν το πρόβλημα και καλούν σε αντιμετώπιση του, χρήζοντας επικτακτική ανάγκη την άμεση αποκατάσταση του δεδομένο ότι ελοχεύεται κίνδυνος και για χειρότερα ( τα νερά των βροχών όπου έχουν δημιουργήσει τις σκουριές πέφτουν πάνω σε ηλεκτρικούς πίνακες )
Ο κύριος Βερίγος έχει απευθυνθεί στην Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας τηλεφωνικά αλλά και εγγράφως λαμβάνοντας αόριστες απαντήσεις ( και δεδομένο της μετακόμισης - υπολειτουργίας της υπηρεσίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας )
Περιμένει μάταια, ζώντας καθημερινά τα ενδεχόμενα ατυχήματος την σωστή σειρά 
( γραφειοκρατεία ) των πραγμάτων για να βρεί λύση.
Μηχανικοί της υπηρεσίας με μελέτες, διαπιστώσεις, έγκριση προυπολογισμού και δημοπράτηση ( πετούν ) πάνω απο την ασφάλεια του ίσως πιο σύγχρονου αεροδρομίου της Ελλάδας.
Ο κύριος Βερίγος μας ανέφερε επίσης ότι αδυνατεί νομικά να χρησιμοποιήσει εξωτερικά συνεργεία ( και με βάση την έλλειψη πόρων ) για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.
Αναρωτιόμαστε ο Διεθνής - δημοτικός αερολιμένας Σητείας έαν θα μπορεί να βοηθηθεί απο το την θεσμική δύναμη του δήμου. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ