Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Aνοίγει την Κυριακή 1 Ιουλίου τις πύλες της στο Ρέθυμνο η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής»”

Aνοίγει την Κυριακή τις πύλες της στο Ρέθυμνο η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής»
Τις πύλες της ανοίγει την Κυριακή, 1η Ιουλίου 2018, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφε-ρειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, τα τελευταία επτά χρόνια, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού του τόπου μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγμα-τοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 55 Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά κ.α) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).


Πρόγραμμα 7ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2018 
Καθημερινά 19:00-23:00 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων 
Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 
Ελεύθερη είσοδος / free entr 
Bregovic τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική. Μαζί τους σταθερά από το 2016 η Ιωάννα Φόρτη, μια ιδιαίτερη καλλιτέχνης με μεγάλη εμπειρία και διακρίσεις σε ένα ευρύ ρεπερτόριο.
 Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 
Ελεύθερη είσοδος / free entrance 
19.00-21:00 "Δημιουργώ..... και τον χρόνο πίσω γυρνώ" Όλοι μαζί δημιουργούμε και γνωρίζουμε τα αρχαία ελληνικά αγγεία. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέγγιση στοιχείων του Αρχαιοελληνικού και Μινωικού πολιτισμού, που σχετίζονται με την αγροτική και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Τα παιδιά δημιουργώντας τα αγγεία έρχονται σε άμεση επαφή με υλικά (πηλό) που χρησιμοποιούνταν και κατά την τότε χρονολογική περίοδο και τροφοδοτούνται με πολλές γνώσεις. Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννης Σπανόπουλος. 
20:00 Το κρασί ενώνει - Wine (is) bonds: Οινική κουλτούρα, πολιτιστικοί δεσμοί και κοινές παραδόσεις σε χώρες της Μεσογείου. Οινοπαραγωγοί, οινοχόοι και μάγειροι από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Κρήτη παρουσιάζουν κρασιά κι εδέσματα των χωρών τους. 
21:00 Παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Κρήτη από το μουσικοχορευτικό σύλλογο «Ντελίνα» Παίζει ο Δημήτρης Σγουρός με το συγκρότημά του. 
21:30 Συναυλία με τον Δημήτρη Σγουρό Βαθύς γνώστης της Βυζαντινής μουσικής ο Δημήτρης Σγουρός, δάσκαλος στο επάγγελμα αλλά και …δάσκαλος στην κρητική μουσική, έχει καταφέρει να διατηρήσει την κρητική μελωδία σε μονοπάτια που αξίζει κανείς να γνωρίσει μέσα από τη ξεχωριστή του δισκογραφία. Εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στις μουσικές καταγραφές του. Δημήτρης Σγουρός στη Λύρα και το τραγούδι μαζί του οι: Δημήτρης Σιδερής στο Λαούτο και το τραγούδι, Μανώλης Πάγκαλος στο Κρητικό λαγούτο, Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και το τραγούδι. 
Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 
19:00 1ο πρόγραμμα: Λαχανοκουκλομαγειρέματα!!! Η ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο σας προσκαλεί στον μαγικό κόσμο ενός κουκλοεργαστηρίου! Και έχει την καλύτερη συνταγή για να φτιάξουμε κούκλες! Σε ένα μεγάλο καζάνι ανακατεύουμε μπόλικη φαντασία μέχρι να ροδίσει, ψιλοκόβουμε χαρά και ενθουσιασμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Τέλος ρίχνουμε ομαδικό πνεύμα και πολύ παιχνίδι και οι κούκλες μας είναι σχεδόν έτοιμες … Επιμέλεια: ομάδα Ουπς ! το κουκλοθέατρο 
2ο πρόγραμμα παράσταση κουκλοθέατρου « Οι ατρόμητοι πειρατές» Φοβούνται άραγε οι πειρατές? Είναι οι φόβοι μας κρυμένοι σε ένα σεντουκι? Μπορούμε να νικήσουμε τους φόβους μας, αν τους καταλάβουμε? Μια παράσταση με κούκλες muppet και ηθοποιούς που μας θυμίζει ότι δεν είναι κακό να φοβόμαστε αρκεί να αναγνωρίζουμε τους φόβους μας και να τους κοιτάμε κατάματα! Επιμέλεια–παρουσίαση: Αγγελική Γουναρίδη & Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος 
19:30 Το κρασί είναι χαρά - Wine is fun: Ο Θεόδωρος Λέλεκας, για τους φίλους Ted, δημοσιογράφος, blogger oίνου, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου & Αποσταγμάτων (FIJEV), χαρακτηρισμένος ως ένας από τους top-20 οινογνώστες με την μεγαλύτερη διαδικτυακή επιρροή παγκοσμίως και ο Βασίλης Λεωνίδου, σεφ του Kapsaliana Village Hotel, βραβευμένος ως κορυφαίος σεφ ελαιολάδου για το 2017, από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI, παρουσιάζουν, δοκιμάζουν, μιλούν και μαγειρεύουν με ροζέ κρασιά της Κρήτης. 
20:30 Stand-up comedy με τους Κ. Παπαγεωργίου και Α. Τσουβέλα Οι κωμικοί ηθοποιοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Κώστας Παπαγεωργίου και Αλέξανδρος Τσουβέλας, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της διαδραστικής κωμωδίας, κάνουν παράσταση STAND UP COMEDY με πρόζες, αυτοσχεδιασμούς, διαλόγους με το κοινό, μιμήσεις, και ανελέητη σάτιρα. Θα πούνε πολλά για το κρασί και το ποτό και όχι μόνο, σε μια βραδιά..κουζουλή από κάθε άποψη!!! 
21:30 Συναυλία με τους ACCORDIA | tango & more Οι ACCORDIA tango & ore είναι ένα νέο μουσικό σχήμα ποικίλης μουσικής με έδρα τα Χανιά. Με αφετηρία το ηχόχρωμα των μουσικών οργάνων και όχημα την μουσική από τα νότια Βαλκάνια ως την ανατολική Ευρώπη κι από την δυτική Μεσόγειο ως την λατινική Αμερική, οι ACCORDIA tango & ore συγκροτούν ένα πρόγραμμα χορευτικής και κινηματογραφικής μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στο tango και το ελληνικό ρετρό. Στο πλαίσιο της Γιορτής παρουσιάζουν ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα, από το αργεντίνικο tango στο ελληνικό ταγκό του Μεσοπολέμου κι από το πορτογαλικό fado ως τις χορευτικές παραδόσεις της Λατινικής Αμερικής. Νανά Κούλη – τραγούδι, Πέτρος Δούναβης – βιολί, Μάκης Τσαμαλίκος – ακορντεόν, Ηλίας Μπόικος – κιθάρα, Χριστόφορος Πιτσιδήμος - κρουστά
 Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 19:00 
1ο πρόγραμμα Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, είναι κοντά μας με τους εθελοντές του και με μια εξαιρετική διαδραστική παρουσίαση, θα μας ενημερώσει για την δράση του στις παραλίες της πόλης μας! 
2ο πρόγραμμα: Φρουτο…Χαρούμενα παιχνίδια!!! Η κεφάτη εκπαιδευτική ομάδα από το Χαρούμενο εργαστήρι προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι μαγικό με οδηγό τα φρούτα! Μια ώρα γεμάτη χρώμα, γεύση, γνώσεις και αμέτρητα φρουτοχαμόγελα!! Επιμέλεια: Κέντρο προσχολικής αγωγής «Χαρούμενο εργαστήρι» 
20:00 Η Κρήτη, να την πιείς στο ποτήρι - Wine Cocktail Party Γνωστοί Ρεθυμνιώτες ixologist Διαδραστική παρουσίαση και δοκιμή της ποικιλίας «Λιάτικο». Συμμετέχουν ο οινοποιός Στέλιος Κλάδος και οι Οινοχόοι: Υρώ Κολιακουδάκη, Εύη Δενδράκη, Διονύσης Αναστασόπουλος, Ελένη Καλογεράκη, Γιάννης Παπαδομανωλάκης και Joyce Ghosn. 
21:30 Συναυλία με τον ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ Ο Κώστας Μακεδόνας μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και αυτό το καλοκαίρι σε μελωδικούς και κυρίως λαϊκούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα! Ο αγαπημένος τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, θα μας παρασύρει σε δυνατές μουσικές στιγμές που μεταδίδουν κέφι και χαρά. Στο πλάι του Κώστα, μία από τις φωνές που ξεχώρισαν στο "Rising Star" και αγαπήθηκαν από το κοινό, η Γιάννα Φαφαλιού. 
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 
19:00 1ο πρόγραμμα: Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου! Το διδακτικό προσωπικό του κέντρου προσχολικής αγωγής ΚΕΡΑΖΩΖΑ , μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και εργαστήρια θα παρουσιάσουν το λάδι που πραγματικά αποτελεί χρυσάφι για την διατροφή μας! Υποστηρικτής προγράμματος με λάδι & παράγωγα προϊόντα η εταιρία: EL RENIERIS & CO Επιμέλεια Ειρήνη Γρηγοράκη και οι συνεργάτες της. 
2ο πρόγραμμα : Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Ρεθύμνης παρουσιάζουν με την εκλεκτή εικαστικό Κατερίνα Γιαβρίδη ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά! Τίτλος του «Ζωγραφίζοντας με το αμπέλι.» Από τον αρχαίο καιρό ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το αμπέλι όχι μόνο για να γευτεί τον καρπό του και να χαρεί με το κρασί του.. Αλλά και για να αφήσει το στίγμα του. Πολλά υλικά ζωγραφικής έχουν σαν κύριο συστατικό κάποιο κομμάτι από το αμπέλι! Ας τα γνωρίσουμε!!! Παρουσίαση - επιμέλεια Κατερίνα Γιαβρίδη εικαστικός- εκπαιδευτικός. 
20:00 Καλάθια με κρασί-Wine Baskets: Διαδραστική παρουσίαση και ταίριασμα κρητικών ποικιλιών και γευστικών αρωμάτων από την οργανωτική ομάδα του Recevin Rethymno. 
21:30 Συναυλία με τον Δώρο Δημοσθένους - LETS SWING AGAIN Όταν το χθες γίνεται σήμερα - DOROS DEMOSTHENOUS & BAND live Ο Δώρος Δημοσθένους, ο perfor er που εντυπωσιάζει και ξεσηκώνει το κοινό με τις ερμηνείες του και την εκρηκτική του σκηνική παρουσία με μουσικό ένστικτο και εκλεκτικό γούστο μάς προσκαλεί παρέα με τους εξαίρετους μουσικούς του, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στους ρυθμούς του swing και του rock & roll, σε ύφος ρετρό «... όταν το χτες γίνεται σήμερα...». 
Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 
19:00 «ΛΑΔΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ Μ’ ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» Διαδραστικό εργαστήρι αφήγησης από την γνωστή και αγαπημένη στα παιδιά αφηγήτρια ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ. Αφήγηση παραμυθιών και μύθων για το λάδι, το ψωμί και το κρασί. Ακολουθούμε την μακριά πορεία του λαδιού, του κρασιού και του ψωμιού μέσα από τις ιστορίες και τα τραγούδια που τραγουδούμε. Εργαστήρι ζωγραφικής και κούκλας όπου θα τυπώσουμε σταφύλια και αμπέλια και θα δώσουμε μορφή στο θεό του κρασιού, τον Διόνυσο με μια απλή μαρότα Παρουσίαση-επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ, αφηγήτρια–εικαστικός- σκηνογράφος. 
20:00 Συνταγές με κρητικά τυριά Αμάρι: Δημιουργεί και παρουσιάζει η Εύα Παρακεντάκη 21:00 Παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Κρήτη με το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Ρίζες της Κρήτης». Παίζει ο Δήμητρης Πιγουνάκης με το συγκρότημά του. 
21:30 Συναυλία με τη ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ Το κορίτσι που βγαίνει στη σκηνή χωρίς παπούτσια, εύκολα θα οδηγήσει και τα δικά μας πόδια να χορέψουν στους ρυθμούς της, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε και να πάμε παρέα την πιο ωραία βόλτα! Μαζί της πάντοτε οι πολύτιμοι συνεργάτης της: Άγγελος Αϊβάζης – κιθάρες/γιουκαλίλι, Βαγγέλης Κατσαρέλης – τρομπέτα, Αριέτα Σαϊτά – βιολί, Γιώργος Κωστελέτος –Τύμπανα, Γιώργος Μουχτάρης – κοντραμπάσο, Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο/επιμέλεια ενορχηστρώσεων, Επιμέλεια Ήχου: Νίκος Παππάς Συντονισμός Παραγωγής: Σίσσυ Νικολαΐδη. Γωνιά παιδικής δημιουργίας Το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ με την πολυετή πείρα του στον τομέα ποιοτικής ψυχαγωγίας του παιδιού συμμετέχει στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής οργανώνοντας την Γωνία Παιδικής Δημιουργίας. Κεντρικός άξονας όπως πάντα η ευλογημένη κρητική γη και τα προϊόντα της . 
Στόχος είναι η ευρύτερη επαφή του παιδιού με τον τόπο του. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιάζουμε διαδραστικές εκδηλώσεις που ενθουσιάζουν τα παιδιά και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των μεγάλων. Καθημερινά, διάφοροι ομιλητές και καλεσμένοι με τα προγράμματα τους παρασύρουν τους μικρούς επισκέπτες σε ένα απολαυστικό παιχνίδι γνώσης . 
Τιμή Εισιτηρίων: 1 και 2 Ιουλίου: ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ Παιδιά έως 6 ετών ΔΩΡΕΑΝ είσοδος Παιδιά 6 - 12 ετών 2 € Από 12 ετών και άνω 5 € 2 γονείς / κηδεμόνες που συνοδεύουν παιδιά 6 - 12 ετών, τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης Δήμος Ρεθύμνης Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Aνοίγει την Κυριακή 1 Ιουλίου τις πύλες της στο Ρέθυμνο η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής»”
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............