Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

2η ημέρα Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας


Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου και οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, συνεχίστηκαν στη Λότζια με την ενημέρωση του κοινού, τη συλλογή χρησιμοποιημένων λαμπτήρων, τη μέτρηση του οικολογικού αποτυπώματος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και την προβολή σε πραγματικό χρόνο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το θεατρικό παιχνίδι με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας μεταφέρθηκε στον υπαίθριο χώρο, στο Πάρκο της Όασης στο Φυτώριο του Δήμου, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 170 παιδιά Δημοτικών Σχολείων στο πλαίσιο δράσης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχάνων.


Η εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικό επίπεδο σχετίζεται άμεσα με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, με έμφαση στα μικρά παιδιά, αφού χωρίς τη δική τους συνέργεια κανένα σχέδιο του Δήμου δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί. Η εξοικονόμηση είναι μία στάση ευθύνης.Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας θα συνεχιστούν καθημερινά έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ενώ σήμερα το βράδυ, 5 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί στη Λότζια, κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών προβολών, το «Home», ένα ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικής συνείδησης, γυρισμένο σε 54 χώρες, 120 τοποθεσίες για πάνω από 217 μέρες, που παρουσιάζει τα μεγάλα θαύματα του πλανήτη Γη με μία εξ ολοκλήρου εναέρια λήψη.


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............