Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Το «κάψιμο των Μάηδων» αναβιώνει στην Πηγή του νομού Ρεθύμνης την Κυριακή 24 Ιουνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγής, πιστός στην διατήρηση της παράδοσης θα αναβιώσει την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19.30 μ.μ., το έθιμο «Κάψιμο των Μάηδων» και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους να συμμετέχουν σ' αυτήν την όμορφη εκδήλωση.Στην σχετική πρόσκλησή του, ο Σύλλογος αναφέρει:
«Η 24η Ιουνίου αποτέλεσε την πρώτη αναβίωση εθίμου από τον Σύλλογό μας. Φέρνοντας στο προσκήνιο μια λεπτομέρεια του Αι - Γιάννη που δεν αναβιώνεται αλλού ούτε μαζεύει όλους τους χωριανούς μαζί.
Τα παιδιά στο χωριό τριγυρνούν από νωρίς και μαζεύουν του Μάηδες που έχουν ξεραθεί. Κι έρχεται η ώρα που φτιάχνουμε τον σωρό στην πλατεία του χωριού. Στήνεται μια μεγάλη φωτιά πάνω από την οποία πηδάνε όλοι οι κάτοικοι του χωριού.
Και φέτος στις 24 Ιουνίου σας περιμένουμε όλους, δικούς και φίλους στην πλατεία της Πηγής μετά τις 19.30 το απόγευμα να αναβιώσουμε «'Το κάψιμο των Μάηδων'» μαζί με μεζέδες και μουσική ...για το καλό της παρέας»

ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............