Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Το «κάψιμο των Μάηδων» αναβιώνει στην Πηγή του νομού Ρεθύμνης την Κυριακή 24 Ιουνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγής, πιστός στην διατήρηση της παράδοσης θα αναβιώσει την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19.30 μ.μ., το έθιμο «Κάψιμο των Μάηδων» και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους να συμμετέχουν σ' αυτήν την όμορφη εκδήλωση.Στην σχετική πρόσκλησή του, ο Σύλλογος αναφέρει:
«Η 24η Ιουνίου αποτέλεσε την πρώτη αναβίωση εθίμου από τον Σύλλογό μας. Φέρνοντας στο προσκήνιο μια λεπτομέρεια του Αι - Γιάννη που δεν αναβιώνεται αλλού ούτε μαζεύει όλους τους χωριανούς μαζί.
Τα παιδιά στο χωριό τριγυρνούν από νωρίς και μαζεύουν του Μάηδες που έχουν ξεραθεί. Κι έρχεται η ώρα που φτιάχνουμε τον σωρό στην πλατεία του χωριού. Στήνεται μια μεγάλη φωτιά πάνω από την οποία πηδάνε όλοι οι κάτοικοι του χωριού.
Και φέτος στις 24 Ιουνίου σας περιμένουμε όλους, δικούς και φίλους στην πλατεία της Πηγής μετά τις 19.30 το απόγευμα να αναβιώσουμε «'Το κάψιμο των Μάηδων'» μαζί με μεζέδες και μουσική ...για το καλό της παρέας»

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............