Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων - Ρέθυμνο Καλοκαίρι 2018

Το Ρέθυμνο εμπνέεται από την πνευματική του παράδοση και προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πολιτιστικά προϊόντα και δράσεις υψηλού επιπέδου. Ιδιαίτερα όμως τα ευωδιαστά βράδια του ρεθεμνιώτικου καλοκαιριού, ο σύγχρονος πολιτισμός και οι τέχνες δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στο φρούριο της Φορτέτζας, στην Παλιά Πόλη, και στα όμορφα χωριά μας. 

Μέσα από μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων, σας καλωσορίζουμε, συντοπίτες και επισκέπτες, να απολαύσετε τη γόνιμη συνομιλία του σύγχρονου κόσμου και πολιτισμού με το αρχαίο, να πλουτίσετε πνευματικά και ψυχικά και να ψυχαγωγηθείτε. Ελπίζουμε, και αυτό το καλοκαίρι, να περπατήσετε μαζί μας στα ψυχαγωγικά μονοπάτια που ετοιμάσαμε, συναντώντας πολιτισμούς, τέχνες, κουλτούρες, παράδοση, γεύσεις και αρώματα. Ανακαλύψτε στο καλοκαιρινό Ρέθυμνο την ιστορία του κρητικού, του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού και φτιάξτε τη δική σας προσωπική ιστορία! 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ”ΦΟΡΤΕΤΖΑ”
 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:30 θέατρο «Ερωφίλη». Το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση « Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μπόστ. 
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00 θέατρο «Ερωφίλη» Η Σχολή Χορού και Μπαλέτου της Ελίνας Παναρετάκη παρουσιάζει την ετήσια παράσταση της σχολής. 
29 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:15 θέατρο «Ερωφίλη». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΣΥΝ» πραγματοποιεί χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Επιστροφή». 
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:00 θέατρο «Ερωφίλη». Το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλη.


ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα - Σε άνοδο ο Κυπριακός τουρισμός - Οι Αυστριακοί προτιμούν Ελλάδα ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Πολωνικό νεκροταφείο - Το μάτι - ραντάρ στις Γούρνες - Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καστέλι Φουρνής ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Το χωριό Αρμένοι του δήμου Αποκορώνου ............. Το χωριό Βούτες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........