Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

«Εν πλω 2018» εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για την πρόληψη και την ασφάλεια στη θάλασσα

Τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εν πλω 2018» πραγματοποιούν φορείς στο Ηράκλειο για την πρόληψη και την ασφάλεια στη θάλασσα, με τα μέλη του Παγκρητίου Συλλόγου φουσκωτών σκαφών να καλούν τους πολίτες να εκφράσουν την αγάπη τους για τη θάλασσα μέσα από τη συμμετοχή τους που αφορά στη θεματολογία της συγκεκριμένης ενημερωτικής προσπάθειας.

Το τετραήμερο πραγματοποιείται από την Πέμπτη 14 Ιουνίου έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 για 5η φορά και έχει σκοπό να παρουσιάσει στους Ηρακλειώτες αλλά και στους επισκέπτες, σειρά θαλασσινών εκδηλώσεων για την πρόληψη και την ασφάλεια στη θάλασσα αλλά και γενικά στον τομέα της αναψυχής. Το «Εν πλω 2018» οργανώνεται από τον Παγκρήτιο Όμιλο φουσκωτών σκαφών, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων στην πλατεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου θα γίνει έκθεση σκαφών και συναφών προϊόντων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ενώ στο θαλάσσιο χώρο θα γίνουν βόλτες των επισκεπτών με φουσκωτά σκάφη, επιδείξεις αγωνιστικών σκαφών και τζετ σκι και αρκετές ακόμα δραστηριότητες για τους επισκέπτες, με την συμμετοχή όλων να είναι δωρεάν.     
Πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων όπως και τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών με εκατοντάδες μέλη ιδιοκτήτες φουσκωτών και πλαστικών σκαφών καθώς και ιστιοφόρων, με ανθρωπιστικές ενέργειες, μεταξύ άλλων, σε μικρά ή απομακρυσμένα νησιά, ώστε να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους τους.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ