Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

"Welcome our relatives by marriage" trailer

Με μεγάλη απήχηση προβλήθηκε την Παρασκευή το βράδυ το ντοκιμαντέρ της sceptic production σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαρίας Γιαχνάκη “Καλώς ήρθατε συμπεθέροι”,  στο 11o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λονδίνου που γίνεται στο Θέατρο Τέχνης.

Το ντοκιμαντέρ, που έχει ως θέμα του τον Ανωγειανό γάμο στο περήφανο χωριό του Ψηλορείτη, απέσπασε πολύ καλές κριτικές οι οποίες το έφεραν στην αποψινή τελετή των βραβείων με δυο συμμετοχές, στα “Odysseus Awards” & “Cosmocinema Awards”.
Οι δημιουργοί Μαρία Γιαχνάκη και Πέπη Οικονομάκη, παραβρέθηκαν στην προβολή του ντοκιμαντέρ και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού σε σχέση με την παραγωγή.
Στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λονδίνου συμμετέχουν δημιουργοί από όλον τον κόσμο στις κατηγορίες κινηματογράφος, σενάριο, ντοκιμαντέρ κλπ μεταξύ των οποίων είναι και ο Νίκος Περάκης με την νέα του ταινία “SUCCESS STORY” που συμμετέχει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ
Στην απονομή των βραβείων το Σάββατο το βράδυ θα παραβρεθούν, παραγωγοί, σκηνοθέτες, δημιουργοί, ηθοποιοί αλλά και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς.
(Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ για τον Ανωγειανό Γάμο με τον εμπνευστή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, καθώς και των Cosmocinema & Cosmotheatre του Λονδίνου, Χρήστο Προσύλη.)
Το ντοκιμαντέρ Καλώς ήρθατε Συμπεθέροι αναφέρεται στην παράδοση από το νησί της Κρήτης, στα ήθη και τα έθιμα του ηρωικού χωριού των Ανωγείων και στους λεβέντες κατοίκους του, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά, ότι η κρίση δεν σταματά την διατήρηση των εθίμων.
Νέοι, ηλικωμένοι και παιδιά ζουν την προετοιμασία όλοι μαζί ενώ συνδράμουν για να στήσουν το γλέντι και το νέο σπιτικό των νεονύμφων. Το ντοκιμαντέρ κάνει μια αναδρομή από το παρελθόν ως σήμερα δείχνοντας στιγμιότυπα από το γάμο των παππούδων μέχρι σήμερα που οι νέες εποχές δεν κατάπιαν τα έθιμα αυτά.
Σενάριο/Σκηνοθεσία Μαρία Γιαχνάκη
Επιμέλεια-Απόδοση στην αγγλική Πέπη Οικονομάκη

Διεύθυνση φωτογραφίας Κώστας Ματίκας
Τεχνική κάλυψη /Μοντάζ   Studio Pixel
Παραγωγή sceptic productionΔιάρκεια 43 λεπτα.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............