Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ξεκινά σήμερα το The Crete Trip 2018»: Η μεγαλύτερη δράση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ θα φέρει στην Κρήτη το Erasmus Student Network Greece (ESN) στις 10-13 Μαΐου. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το «The Crete Trip» με συμμετέχοντες περισσότερους από 850 διεθνείς φοιτητές, από75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+. Οι διεθνείς φοιτητές θα ταξιδέψουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και τις περιηγήσεις. Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι γεμάτο δραστηριότητες. Στόχος του ταξιδιού είναι οι φοιτητές να μπορέσουν να δουν τιςομορφιές τις Κρήτης, να διασκεδάσουν, να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού αλλά και το «The Crete Trip» να γίνει θεσμός στο χώρο του Erasmus ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν και οι επόμενες γενιές φοιτητών.Το πρόγραμμα του «The Crete Trip 2018», που υλοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκινάει από το Ηράκλειο, όπου θα διαμένουν οι φοιτητές, και περιλαμβάνει επισκέψεις σε ΜάταλαΚνωσσό, και Μπάλο. Από την πρώτη κι όλας μέρα της εκδρομής οι κάτοικοι του Ηρακλείου θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού μέσω του Flag Parade - μίας πολυπολιτισμικής πορείας με σημαίες και εθνικά χρώματα των 850 φοιτητών που θα περάσουν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου.

Αποκορύφωμα της εκδρομής αποτελεί το περίφημο Κρητικό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, στο Πάρκο Γεωργιάδη

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.30 με το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου και το χοροδιδασκαλείο του Στέλιου Καρλάκη. Έπειτα θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με διεθνή μουσική από Dj.


Λίγα λόγια για το ESN:
Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students Ηelping Students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 40 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.
Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα, ήδη από το 1991.Σήμερα, δραστηριοποιούνται 22 τοπικοί σύλλογοι με περισσότερα από 200 ενεργά μέλη στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται συνολικά περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο, και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

The Crete Trip 2018»: Η μεγαλύτερη δράση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα στις 10-13 Μαΐου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............