Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Σύσκεψη στη Περιφέρεια για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορείς εκπαίδευσης

Ημερίδα ενημέρωσης για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, εμπλεκόμενοι φορείς, θα οργανώσει η Περιφέρεια Κρήτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Γιώργου Αλεξάκη με τις εκπροσώπους του 5ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου κ.κ. Έφης Αβραμάκη-Διευθύντρια, και Ανδριανής Κουφοπούλου-συντονίστριαERASMUS, με την παρουσία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Παιδείας Λάμπρου Καμπουράκη και του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κώστα Φωτάκη. Στη συνάντηση είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.   Το 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου με πρωτοβουλία των κυριών Αβραμάκη και Κουφοπούλου έχουν πραγματοποιήσει επιτυχείς πρωτοβουλίες συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο εξωτερικό, για νέους μαθητές και έχουν αξιολογηθεί τόσο θετικά ώστε απέσπασαν βραβεία και επαίνους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το τι μπορεί να κάνει ένα σχολείο στην κοινωνία.
Στη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν οι συνθήκες διεξαγωγής των προγραμμάτων και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης τόνισαν ότι είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν, υποστηρίξουν και ενδυναμώσουν αυτές τις προσπάθειες καθώς μέσα από αυτές τις δράσεις ενισχύεται η αναπτυξιακή προσπάθεια για το νησί. Στην κατεύθυνση αυτή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η ημερίδα ενημέρωσης όπου μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί του γεωργικού τομέα θα ενημερωθούν και για την Περιφερειακή Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης στον Αγροδιατροφικό Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους μαθητές για τους τομείς δράσης.  
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............