Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Με επιτυχία η Ημερίδα για την ανάδειξη του παλαιού δημοτικού σχολείου Καλεσσών

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καλεσσών – Ανάπτυξη και προοπτικές αξιοποίησης του κτηρίου» στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Καλεσσών με τη συμμετοχή των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Στην Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την Κοινότητα Καλεσσών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλεσσών, με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και σε συνεργασία με τους φορείς, παρουσιάστηκαν τα έργα αρχιτεκτόνων, που ήταν φοιτητές της σχολής αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. το 2015 και είχαν καταγράψει το κτίριο. Ειδικότερα, οι αρχιτέκτονες με επικεφαλής τον αν. Κοσμήτορα της σχολής Δρ Κώστα Αγγ. Καραδήμα, έναν αρχιτέκτονα με μεγάλη εμπειρία στη συντήρηση, διάσωση και ανάδειξη παλαιών κτιρίων, παρουσίασαν στοιχεία, δεδομένα και προτάσεις που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα το επόμενο διάστημα, για την ανάπλαση του παλιού δημοτικού σχολείου του οικισμού.Οι διοργανωτές θα ήθελαν και δημόσια να ευχαριστήσουν τον Δρ. Κ. Α. Καραδήμα και όλους τους – τότε - φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν αρχιτέκτονες για την πολύτιμη συμβολή τους στην προσπάθεια ανάδειξης ενός κτιρίου με ιδιαίτερη αξία για τον οικισμό.

Μεγάλοι χορηγοί της Ημερίδας ήταν το Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών, η εταιρεία Cretan Olive Mill Almpantakis Family, το Σητειακό νερό Ζαργιαννάκη, το κρεοπωλείο Σμπώκος Εμμ. Ειρήνη & Αλέξανδρος Βαθιανάκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεσσών και η Κοινότητα Καλεσσών.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανηφορίσαμε στο χωριό Βορίτσι - Το χωριό Βρυσίδι ή Μαγκάσα - Ο ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............