Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Φτιάχνουμε το μαγιάτικο στεφάνι
Φέτος δεν θα έχετε καμιά δικαιολογία για να μην φτιάξετε το πιο όμορφο μαγιάτικο στεφάνι της ζωής σας. Σας προετοιμάζουμε έγκαιρα! Σηκωθείτε από τον καναπέ, πάρτε ψαλίδι και μαχαίρι -και βγείτε έξω, αποβραδίς ή πολύ νωρίς την ίδια μέρα. Μαζέψτε πρασινάδες και λουλούδια που θέλετε- και διασκεδάστε το! 


Πρακτικά, θα χρειαστείτε έναν σκελετό από κληματόβεργα ή κλαδί ελιάς. Ο κυκλικός σκελετός μπορεί να είναι διπλός ή και τριπλός, για σταθερότητα και ευκολία στο ντύσιμό του με τις πρασινάδες και τα λουλούδια. Αυτά θα τα κάνετε μικρά,  σταθερά ματσάκια, τα οποία θα δέσετε γερά στον σκελετό.

Το προσωπικό σας στεφάνιΗ παράδοση για την κατασκευή του στεφανιού του Μάη είναι πλούσια σε συμβολισμούς. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα στεφάνι πιο προσωπικό -ή και οικογενειακό- σας συγκεντρώσαμε τα παρακάτω στοιχεία: στάχυα από σιτάρι και κριθάρι αλλά και λουλούδια του κάμπου, μάηδες κ.ά. για γονιμότητα και για να είναι το σπίτι γεμάτο καλά. τριαντάφυλλα για πάθος. τριφύλλι για τύχη - αγιόκλημα και ελιά για ευτυχία. καμπανούλες για σταθερότητα. κλαδιά αμυγδαλιάς και ροδιάς ή άλλου οπωροφόρου, με άνθη ή καρπούς, για υλικά αγαθά. βιόλες και γαρίφαλα, για να είναι ανθισμένο το σπίτι όλο το χρόνο - παπαρούνες για θάρρος. πασχαλιά για τα αισθηματικά σας. δάφνη και μυρσίνη για καλοσύνη. πλούσια πρασινάδα για γονιμότητα. αγκάθι για τους εχθρούς. σκόρδο για το κακό μάτι (ένα κεφάλι, κρεμασμένο στη μέση του στεφανιού).
Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............