Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Πρεσβευτές της πρόληψης και της ανακύκλωσης στην Κρήτη τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 18/05/2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Χερσονήσου η ημερίδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, στα σχολεία του Δήμου .
Παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Παρλαμά Κώστα, του Προέδρου του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Φραγκιαδάκη Βαρδή και του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, έγινε η παρουσίαση έργου και η περιγραφή του Οδηγού «Πρόληψη για μαθητές». Το πρόγραμμα προβολής στα σχολεία, πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, το Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας και άλλους Δήμους και Φο.Δ.Σ.Α. της Ελλάδας .


Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, ένα θεσμό (ιδέα του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη), που προάγει την ιδέα της ανακύκλωσης στα σχολεία. Η συμμετοχή ήταν μαζική, με πάνω από 350 μαθητές και γονείς. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν Εργαστήρια πρόληψης Αποβλήτων για Μαθητές, με θέματα σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση, την ανάκτηση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κατασκευή πάνινων τσαντών από παλιές μπλούζες κλπ.
Με ενθουσιασμό τα παιδία συμμετείχαν ενεργά στις παρουσιάσεις, για την αποτροπή , ανάκτηση και ανακύκλωση υλικών, του κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωση. Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Κρήτη, στα δύο εργαστήρια της ΟΕΑ για την επιδιόρθωση ηλεκτρικών συσκευών και υπολογιστών και στην κατασκευή πάνινης τσάντας από παλιά μπλουζάκια που έφεραν όλοι οι μαθητές μαζί τους. Ακόμα έγινε ενημέρωση για την οικιακή κομποστοποίηση και τις δραστηριότητες του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ.


Τέλος ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Φραγκιαδάκης Βαρδής απένειμε τα βραβεία στους πρωταθλητές ανακύκλωσης , που τελικά όπως τόνισε και ο ίδιος είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα.
Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους Διευθυντές κυρία Αποστολίδου και κύριο Δαφέρμο , που συνέβαλαν στην άρτια συμμετοχή των μαθητών και την διοργάνωσης της ημερίδας .
Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ανακύκλωσης, όλοι έθεσαν ως μελλοντικό στόχο, την διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος την νέα σχολική χρονιά, νέες δράσεις, και νέες καινοτόμες ιδέες, στην συνεχή προσπάθεια του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ και του Δήμου Χερσονήσου για ένα περιβάλλον αντάξιο των αναγκών του τόπου και των νέων γενεών.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............