Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Στις Βρυξέλλες ο Στ. Αρναουτάκης, για τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής Περιφερειών

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 182ης συνεδρίασης του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών (σήμερα, Τετάρτη) και στην 129η Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (αύριο, Πέμπτη). 


Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις είναι, μεταξύ άλλων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) μετά το 2020, οι επενδύσεις στις παράκτιες κοινότητες της Ευρώπης, η επανεξέταση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της EE, η ενίσχυση της καινοτομίας στις περιφέρειες της Ευρώπης: Στρατηγικές για μια ανθεκτική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, η πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, η ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού καθώς και η πολιτιστική κληρονομιά ως στρατηγικός πόρος για πιο συνεκτικές και βιώσιμες περιφέρειες στην ΕΕ.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εκδοθεί και ψήφισμα σχετικά με τον αντίκτυπο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις τοπικές και περιφερειακές Αρχές της ΕΕ.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το πηγάδι στο χωριό Θραψανό - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Η Μονή Τζαγκαρόλων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........