Σήμερα Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου ( Οι ωραίο έχουν χρέη ) του Βύρωνα Κριτζά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Σήμερα Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου ( Οι ωραίο έχουν χρέη ) του Βύρωνα Κριτζά

Οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με το Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου και το Βιβλιοπωλείο Πολύγραφος, σας προσκαλούν σήμεραΠαρασκευή 11 ΜΑΪΟΥ στις 20:00, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βύρωνα Κριτζά «Οι ωραίοι έχουν χρέη» και 44 ακόμα τραγούδια που καθρεφτίζουν την Ελλάδα από το 1990 έως το 2017. Θα παρουσιάσουν το βιβλίο και θα μιλήσουν με τον συγγραφέα οι: Βασίλης Μανιάς, οικονομολόγος και Αντώνης Μπερκούτης, εκπαιδευτικός. Εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής. Λίγα λόγια του συγγραφέα: Tι σχέση μπορεί να έχουν το «Ταξίδι της φάλαινας» των Στέρεο Νόβα, ο «Πεχλιβάνης» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» του Παντελή Παντελίδη; Φαινομενικά καμία − αλλά για ξανασκεφτείτε το!


Απαλλαγμένο από τους διαχωρισμούς ποιοτικού και ευτελούς, για όποιον ξέρει πού να κοιτάξει, το μοντέρνο ελληνικό τραγούδι κρατάει ψηλά και διαγώνια τον πιο ρεαλιστικό καθρέφτη μας. Στο Οι ωραίοι έχουν χρέη, 45 σύντομα κεφάλαια, αφιερωμένα σε ισάριθμα τραγούδια από το 1990 μέχρι το 2017, αναδεικνύουν αυτήν ακριβώς την ιδιότητα των στίχων και της μουσικής, με χιούμορ, ποικίλες εμμονές, προσωπικά και συλλογικά βιώματα, λοξή ματιά. 


Ένα παιδί μεγαλώνει παρατηρώντας τον κόσμο, μια χώρα καλείται να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της και μια λαϊκή τέχνη επιβιώνει πανταχόθεν βαλλόμενη, φωτίζοντας την τρελή μας ζωή. Ο Βύρωνας Κριτζάς γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987. Από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος και κειμενογράφος, ενώ τον Δεκέμβρη του 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Bob Dylan – 100 τραγούδια.


Post Top Ad

.............