Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Με πλήθος εκδηλώσεων θα εορταστεί και φέτος στα Χανιά η επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η επέτειος της Μάχης της Κρήτης.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 14 Μαΐου στις 7 μ.μ. με τα εγκαίνια στο Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι, έκθεσης ιστορικών αρχείων, φωτογραφικού υλικού και αντικειμένων με θέμα τα 190 χρόνια από την Ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και της Στρατιωτικής Μουσικής.


Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις:

•Την Τρίτη 15 Μαΐου στις 11 π.μ. στο Μνημείο Αγιάς εντός Στρατοπέδου “Ταξιάρχου Ραπτοπούλου”.
•Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο λιμανάκι Νέας Χώρας – Μνημείο Πεσόντων Κατοίκων της Νέας Χώρας
και στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Λουλούδια που Μαράθηκαν Νωρίς. Κακόπετρος 28 Αυγούστου 1944».
•Την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 9 π.μ. στη Μονή Γωνιάς, στις 11 π.μ. στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι και στις 12 το μεσημέρι στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης όπου θα γίνει προσφορά χώματος στον Εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Πλοίαρχο Timothy Byles, Ακόλουθο Άμυνας Νότιας Ευρώπης, από τόπο που πολέμησαν τα μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού.
•Την Παρασκευή 18 Μαίου στις 10 π.μ. στο Φρούριο Φιρκά, στις 11.30 π.μ.  στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και στη 1 μ.μ. στην πρώην 42η Οδό Τσικαλαριών –  Μνημείο Στρατιωτικού Εκστρατευτικού Σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδων (ANZAC). Επίσης στις 6 μ.μ. στο Γαλατά και στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.
•Το Σάββατο 19 Μαίου στις 11 μ.μ. στον Αλικιανό στο Μνημείο Κερίτη και στις 6 μ.μ. στη Σούδα στο Συμμαχικό Νεκροταφείο. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
•Την Κυριακή 20 Μαίου στις 10 μ.μ. θα γίνει ξενάγηση στη νησίδα Θοδωρού και  στη 1 μ.μ. στο Μάλεμε εκδήλωση στο Γερμανικό Νεκροταφείο. Η τελετή λήξης θα γίνει στις 6 μ.μ. στο αεροδρόμιο Μάλεμε και θα περιλαμβάνει πτήση επίδειξης (demo flight) από αεροσκάφη F-16 BLK 52+  της 115 ΠΜ και ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η ΜΑΛ.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές διοργανώσεις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............