Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα και τον λαογραφικό σύλλογο Κρητών Θεσσαλονίκης ( Τ Αγρίμια )


Πολιτισμός δεν είναι μόνο ότι είναι εξευμενισμένο και προσιτό και φυσικά δεν είναι και η μονοδιάστατη προσέγγιση του Αδαμάντιου Κοραή ,ταυτίζοντάς την με τα ανώτερα προϊόντα του τρόπου ζωής μιας κοινότητας. Πολιτισμός σημαίνει Ταυτότητα, σημαίνει ιδεολογία, σημαίνει καθημερινότητα, σημαίνει Ιστορία.

Όλες αυτές οι συνιστώσες ενώνονται τελικά σε μια κοινή Συνισταμένη που χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο έθνος. 
Είναι τέλος η ενασχόληση με τους πολιτιστικούς συλλόγους που σκοπός και ευχής έργο είναι η μεταλαμπάδευση, η μετάδοση, η μεταφορά εάν θέλετε των Παραδόσεων και των κοινών μας αγώνων.Ο Βασίλης και οι συνεργάτες του για ακόμη μια χρονιά μαζί σας για τέλεια και συναρπαστικά ταξίδια γεμάτα γεύσεις ,αρώματα, Ιστορία, Λαογραφία, Παράδοση.
Το ταξιδεύοντας με την κουζίνα βρέθηκε κοντά στον λαογραφικό σύλλογο Κρητών Θεσσαλονίκης ( Τ Αγρίμια ) και πάντρεψαν με την συνάντηση τους τις μουσικές γεύσεις που δίνουν τα ζάλα και η παράδοση της Κρήτης.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα απο την συχνότητα της ΚΡΗΤΗ TV στην Κρήτη είχαμε την ευκαιρία την Κυριακή 27 Μαίου να νιώσουμε τον παλμό των Κρητικών της Μακεδονίας και να απολαύσουμε κρητικούς χορούς και τραγούδια, σε συνδιασμό με γνώσεις και μαρτυρίες των δεσμών της Κρήτης με την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη.
Η πρόεδρος του λαογραφικού συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης ( Τ Αγρίμια ) κυρία Ευαγγελία Γιουμπάκη - Κοκολάκη με το πάθος της και την δυναμική της σε συνδυασμό με τα μέλη του συλλόγου δημιουργούν δράσεις και κρατούν ζωντανές τις μνήμες διατηρώντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις.
Την εκδήλωση ( έκλεψε ) ο Στέργιος Θεοδωρίκας, ο μπολιασμένος Κρητικός που η αγάπη του για την Κρήτη προσπερνά πολλούς Κρητικούς.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........