Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Κίνας ο Δήμος Ηρακλείου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28 Μαΐου στην παλιά πρωτεύουσα της Κίνας Ζενγκζού οι εργασίες του 6ου Παγκόσμιου Φόρουμ των Δημάρχων για τον Τουρισμό, που τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) του ΟΗΕ.
Στο Φόρουμ που μετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου, διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού της Κίνας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται στο συνέδριο είναι, ο δρόμος του Μεταξιού, οι συμμαχίες ανάμεσα στις πόλεις, η οικονομία της ανταλλαγής (sharing economy) και ο ποιοτικός τουρισμός.


Σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 1000 σύνεδροι, εκπροσωπώντας δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και αρκετούς διεθνείς Οργανισμούς, ανάμεσα στους οποίους και 250 αιρετοί από 195 πόλεις των 5 ηπείρων του πλανήτη.
Το Ηράκλειο ήταν η μοναδική Ελληνική πόλη που απάντησε θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας Χενάν για να συμμετέχει στο Φόρουμ.
Το Δήμο Ηρακλείου, εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο πολιτικό πάνελ προβάλλοντας την πόλη.
Παράλληλα παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε το Ηράκλειο να αποτελέσει αναγνωρισμένο τουριστικό προορισμό.


Ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κινέζο Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) και με εκπροσώπους πολλών πόλεων.
Ιδιαίτερα θετικές και εποικοδομητικές ήταν και οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν με αντιπροσώπους πόλεων όπως η Φρανκφούρτη, Χονολουλού, Αγία Πετρούπολη, Τζακάρτα, Νάπολη, Μπρίσμπεϊν, Λα Βαλέτα και άλλες.
Επίσης, σε πολύ θερμό κλίμα έλαβε χώρα και η συνάντηση με την εκπρόσωπο της πόλης Νινγμπό της Κίνας, με την οποία το Ηράκλειο έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αδελφοποίησης.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........