Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Το Βρεφονηπιακό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια» καθάρισε την παραλία του Ανισαρά


Στην παραλία του Ανισαρά με γάντια, σακούλες απορριμμάτων και πολλή διάθεση ξεχύθηκαν σήμερα εκατόν τριάντα παιδιά, νήπια και προνήπια, από το Βρεφονηπιακό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια» για να συλλέξουν τα σκουπίδια που ρυπαίνουν την παραλία. Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», την οποία στην Ελλάδα συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA (4-25 Μαϊου) και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εθελοντές σε 118 δράσεις καθαρισμού σε όλη τη χώρα.


Με τη συνδρομή της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου οι μικροί μαθητές καθάρισαν περίπου ενάμισι χιλιόμετρο ακτογραμμής στον Ανισσαρά (ανάμεσα στα ξενοδοχεία Laguna και Serita).
«Μια εξαιρετική εμπειρία ζωής για τα παιδιά, στην αρχή του καλοκαιριού, που συμμετέχουν ενεργά σε μια δράση ευαισθητοποίησης για να εκτιμούν και να απολαμβάνουν καθαρές θάλασσες και ακτές. Ίσως οι πιο ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις όλων μας «χωροθετούνται» σε μια παραλία. Τα παιδιά σήμερα απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για καθαρές παραλίες, για τη φύση. Ελπίζουμε ότι οι νέες γενιές θα δίνουν το παράδειγμα και θα αποφεύγουν να ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον» ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης. «Η ορθή διαχείριση των πόρων στο Δήμο αποτελεί βασικό μέλημά μας και υποστηρίζουμε σθεναρά όλες τις «πράσινες» δράσεις που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος,» υπογράμμισε.


Σημειώνεται ότι το Βρεφονηπιακό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια» είναι μέλος της παιδικής HELMEPA από το 2013 και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (Covenant of Mayors) από το 2011, την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση όπου τοπικές και περιφερειακές αρχές δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ