Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Εντείνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα μέτρα αστυνόμευσης στα Χανιά

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, κυρίως στο κέντρο αλλά και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χανίων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων.
Η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και του δήμου πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι για μια ακόμα χρονιά αναμένεται στα Χανιά μεγάλος αριθμός επισκεπτών.«Η λειτουργικότητα και η ευταξία της πόλης, αποτελούν τους βασικούς στόχους του σχεδιασμού μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από τις αρχές του Ιουνίου θα καταβληθεί προσπάθεια, με αύξηση της αστυνόμευσης, να “ καθαρίσουν” κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης από οχήματα που σταθμεύουν παράνομα με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κυκλοφορία».
Στο πλαίσιο αυτό τα τουριστικά λεωφορεία θα σταθμεύουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην περιοχή έξω από το ξενοδοχείο «Κρήτη» καθώς και στο δρόμο μπροστά από το κολυμβητήριο της πόλης στην περιοχή Νέα Χώρα.
Παράλληλα θα επαναδιατυπωθεί αίτημα προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων να επιτραπεί κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η στάθμευση οχημάτων στο χώρο της Δυτικής Τάφρου.
Ακόμα θα ληφθούν μέτρα για περιορισμό της επαιτείας και της εμπορικής δραστηριοποίησης πλανόδιων που δεν διαθέτουν σχετική άδεια  στο παλιό λιμάνι, την οδό Χάληδων και την πλατεία της Τριμάρτυρης, ενώ θα ενταθεί και η αστυνόμευση σε χώρους γύρω από τη Δημοτική Αγορά όπου παρατηρείται το φαινόμενο να δραστηριοποιούνται άτομα που, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα, ελέγχουν θέσεις στάθμευσης.
«Με τη στενή συνεργασία και παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, προσδοκούμε ότι θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υποστήριξε ο δήμαρχος Χανίων.
ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............