Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο λιμάνι Ηρακλείου πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της φωτογραφικής ομάδας του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου

Σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου επισκέφθηκαν το λιμάνι μαθητές και μαθήτριες της φωτογραφικής ομάδας του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου. Η επίσκεψή τους ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου όπου οι μαθητές συνάντησαν τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κο Απόλλωνα Φιλιππή και συνομίλησαν μαζί του για το λιμάνι και τον τρόπο που το βλέπουν από τη δική τους νεανική ματιά.


Στη συνέχεια η φωτογραφική ομάδα, με συνοδούς καθηγητές τον κο Καρτσωνάκη Μανώλη και την κα Μακράκη Χαρά, ξεναγήθηκε στο λιμάνι από τον Δ/ντή Λιμενικών Υπηρεσιών κο Ευάγγελο Τσαμπουράκη. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το καρνάγιο, τους χώρους του εμπορικού λιμένα, τον επιβατικό σταθμό και το ενετικό λιμάνι, όπου ανακάλυψαν πλούσια φωτογραφικά θέματα για τη συλλογή τους.


Αφορμή για την παραπάνω δράση στάθηκε το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει το Πειραματικό Γυμνάσιο για το λιμάνι του Ηρακλείου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που θα συνεχιστεί αξιοποιώντας το φωτογραφικό υλικό των μαθητών και τις άλλες κατασκευές που έχουν δημιουργήσει για το λιμάνι.
Η διοίκηση του ΟΛΗ συνδράμει με χαρά σε τέτοιου είδους δράσεις που προωθούν τη γνωριμία της νέας γενιάς με τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις του λιμένα.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ