Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Σε μεγάλη τουριστική εκδήλωση στις ΗΠΑ συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου

Διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το πρώτο "Greek Panorama B2B Roadshow", η σημαντικότερη τουριστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα επί αμερικανικού έδαφος και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση των Τουριστικών Πρακτόρων της Αμερικής (ASTA), το Υπουργείο Τουρισμού, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον και το Σύνδεσμο Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων και Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης που έλαβε χώρα πέρυσι στη Νέα Υόρκη, η φετινή διοργάνωση έχει την καινοτομία της πραγματοποίησης "κινητής εκδήλωσης" με επαγγελματικές συναντήσεις στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορέων και αγοραστών (buyers).

Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ.Gian Andrea Garancini, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 14 συναντήσεις στη Βοστόνη, 18 στη Νέα Υόρκη και 14 στην Ουάσιγκτον, με τουριστικούς πράκτορες κυρίως των Ανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ελληνική τουριστική αγορά, όπου το Ηράκλειο ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού ως πόλη προορισμός και ως λιμάνι κρουαζιέρας.
Οι φετινές προβλέψεις σε ότι αφορά την αμερικανική αγορά στην Ελλάδα παρουσιάζουν γενική αύξηση της τάξεως του 15/20%, ποσοστό στα πλαίσια του οποίου η Κρήτη και το Ηράκλειο διεκδικούν μεγάλο μερίδιο.

Το Σάββατο 12 Μαΐου η εβδομάδα του Greek Panorama κλείνει στην Αμερικανική Πρωτεύουσα με μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων στα πλαίσια του "EU open days" όπου βουλευτές και γερουσιαστές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εκθέτες από ολόκληρη την Ελλάδα, εν όψη της συμμετοχής των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Από την Κρήτη επίσης συμμετέχουν ο Δήμος Ρεθύμνου μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων και μικρών ξενοδοχειακών μονάδων όλων των νομών του νησιού.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το «Welcome Chinese» στην Κρήτη - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............