Η ταινία «Η Ωραία της Ημέρας» σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου στον Κινηματοθέατρο «Αστόρια». - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η ταινία «Η Ωραία της Ημέρας» σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου στον Κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Σινεμά και Ψυχανάλυση
Με τη ταινία «Η Ωραία της Ημέρας» σε σκηνοθεσία του Λουίς Μπονιουέλ (Luis Bunuel), συνεχίζεται και το 2018 το «Σινεμά και Ψυχανάλυση». Η ταινία, που στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το 1967 απέσπασε τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου (βραβείο καλύτερης ταινίας, θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στον Κινηματοθέατρο «Αστόρια».


Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ψυχαναλυτική παρουσίαση της ταινίας από την Ψυχαναλύτρια Βεριγάκη Ιωάννα, καθώς και συζήτηση με θέμα «Θηλυκότητα και Επιθυμία, ένα Αίνιγμα».
Η διοργάνωση της ταινίας είναι της Ελληνικής Εταιρίας Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης στην Κρήτη και της ΑΜΚ «Κόμβοι» και η είσοδος είναι 5 ευρώ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6976282432


Η υπόθεση
Η νεαρή Σεβερίν Σερίζ, Παριζιάνα μεσοαστή, είναι παντρεμένη με τον γιατρό Πιέρ και έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Η Σεβερίν αγαπάει τον άντρα της, αλλά δεν την ελκύει ερωτικά. Ο ερωτισμός της βρίσκει διέξοδο σε ερωτικές φαντασιώσεις και σε σαδομαζοχιστιά ερωτικά παιχνίδια. Επιχειρεί να βρει διέξοδο, πηγαίνοντας να δουλέψει τα απογεύματα στον οίκο ανοχής της Μαντάμ Αναίς. Στον χώρο αυτό παίρνει το όνομα «Η Ωραία της Ημέρας». Απορροφημένος από τις δραστηριότητες που επιτάσσει η μικροαστική καθημερινότητα, ο άνδρας της δεν υποψιάζεται τίποτα. Τα πράγματα όμως θα δυσκολέψουν και τα προσχήματα θα είναι δύσκολο να κρατηθούν, όταν ένας πελάτης της την ερωτεύεται....

Η ταινία «Η Ωραία της Ημέρας» σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου στον Κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Post Top Ad

.............