Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Εργαστήριο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών από τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Δ.Ε.στις 2 Ιουνίου

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) διοργανώνει στα Χανιά ένα εργαστήριο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών, το City Lab, στις 2 Ιουνίου 2018.
Η ΚΕΔΕ σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity), προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των Δήμων θα ταξιδέψουν δωρεάν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει τον Ιούνιο προκειμένου να συμμετάσχουν.
Τα Χανιά είναι μεταξύ των 16 πόλεων, στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab, και ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να προκριθούν, να συμμετέχουν με καλυμμένα τα έξοδα στον Μαραθώνιο.
Καλούμε φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη επιχειρήσεων και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας και της πόλης μας να συμμετέχουν στην δημιουργική αυτή διαδικασία.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής με καταληκτική ημερομηνία 3 ημέρες πριν το κάθε City Lab (μέχρι 30/05/2018), η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνσηhttp://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/. Θα ακολουθήσει μία πρώτη αξιολόγηση από επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε. και όσοι προκριθούν, θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο City Lab, που θα γίνει στα Χανιά στις 2 Ιουνίου 09:00-14:00 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (4ος Όροφος).
Οι τρεις πρώτες ομάδες, που θα διακριθούν στο City Lab Χανίων στις 2 Ιουνίου, θα μεταβούν δωρεάν για να συμμετάσχουν στον 2ο Μαραθώνιο, που θα γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (θα καλυφθούν έξοδα μετάβασης και διαμονής των ομάδων).
Για περισσότερες πληροφορίες:
Αίτηση συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/

Εργαστήριο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών από τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Δ.Ε.στις 2 Ιουνίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ