Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Παρουσιάζεται η επανέκδοση του βιβλίου «Το Μαλεβίζι» 20 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του την Δευτέρα 14 Μαΐου

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, θα παρουσιαστεί επίσημα η επανέκδοση του κλασσικού πλέον έργου για την ιστορία και τον πολιτισμό της τ. Επαρχίας Μαλεβιζίου, «Το Μαλεβίζι».
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης και δημοσιογράφος Κώστας Τριγώνης, την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης Νίκος Ψυλλάκης, ενώ θα μιλήσουν οι συντελεστές του βιβλίου. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.Λίγα λόγια για «Το Μαλεβίζι»
Η επανέκδοση του βιβλίου, 20 ολόκληρα χρόνια από την αρχική έκδοση του, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία παιδείας και πολιτισμού με αποδέκτες τους κατοίκους και το πλήθος των επισκεπτών του Μαλεβιζίου. Ο εν λόγω συλλογικός τόμος, που φέρει τον πλήρη τίτλο «Το Μαλεβίζι, από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα» είχε εκδοθεί το 1998, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Μαλεβιζίου (ΟΡ.Α.ΜΑ), με βασικούς συντελεστές τον τότε Πρόεδρο του Οργανισμού Σταύρο Χαλκιαδάκη και τον τότε Αντινομάρχη Ηρακλή Πυργιανάκη. Είχε δε εξαντληθεί σε σύντομο χρόνο μετά την έκδοσή του.
Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, ο τόμος περιλαμβάνει θεματικά κείμενα για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, από την προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας. Για τη συγγραφή του συμμετείχαν 12 κορυφαίοι ειδικοί ερευνητές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης και την επιμέλεια της τελικής έκδοσης είχε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης.

Οι συγγραφείς των κειμένων και οι τίτλοι των σχετικών άρθρων τους, σύμφωνα με τη διάρθρωση των περιεχομένων του Τόμου, είναι:

Χαράλαμπος Φασουλάς, Καλούστ Παραγκαμιάν, Μωυσής Μυλωνάς: Το φυσικό περιβάλλον του Μαλεβιζίου.
Μαρίνα Βελεγράκη: Το Μαλεβίζι στην αρχαιότητα.
Στυλιανός Αλεξίου: α) Η πραγματική θέση των κρητικών πόλεων Απολλωνία – Πάνορμος και β) Μαλβαζία: Το Μαλεβιζιώτικο κρασί.
Θεοχάρης Δετοράκης: Η Ακολουθία του Αγίου Μύρωνος, Ποίημα του Γερασίμου του Καλογνώμονος.
Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη: Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία της Επαρχίας Μαλεβιζίου.
Νίκος Ψιλάκης: Τα μοναστήρια της Επαρχίας Μαλεβιζίου.
Μαρία Γ. Πατραμάνη: Το Μαλεβίζι στη Βενετοκρατία.
Κωστής Μαστρογιαννάκης: Το Μαλεβίζι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Μανόλης Ε. Δετοράκης: α) Γιατροί Αγωνιστές στην επαρχία Μαλεβιζίου τον ΙΘ΄αιώνα και β) Εν τοις σπηλαίοις του Μαλεβιζίου την 25 Ιανουαρίου 1867.
Αντώνης Σανουδάκης: Το Μαλεβίζι στον 20 αιώνα.

Παρουσιάζεται η επανέκδοση του βιβλίου «Το Μαλεβίζι» 20 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του την Δευτέρα 14 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............