Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Επίσκεψη του 16ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου στην Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή τον Εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, επίσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης και η επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Βασιλική Μαδούλκα. Τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Ζερβού και η δασκάλα τους Κατερίνα Λιοντάκη.


Σε μια λιτή εκδήλωση στη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τους μαθητές για την Ημέρα της Ευρώπης και τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε η Βασιλική Μαλδούκα.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης περιέγραψε τη διαδικασία σύγκλισης-συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου, ποιοι συμμετέχουν, τα θέματα που εξετάζει και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών.

Τα παιδιά στη συνέχεια τραγούδησαν τον ύμνο της Ευρώπης, ενώ μαθήτρια από το Ιράν τραγούδησε ένα τραγούδι στη κουρδική γλώσσα.
Στο τέλος της εκδήλωσης συμβολικά κόπηκε τούρτα για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανηφορίσαμε στο χωριό Βορίτσι - Τα ιστορικά Ανώγεια - Το ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............