Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ Ρογδιάς, την Παρασκευή 04 Μαίου

Πανυγηρικός εσπερινός θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ Ρογδιάς, την Παρασκευή 04 Μαίου 2018, στις 19.00 μμ στην μνήμη του Αγίου,  προεξέχοντος του  Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου  κ. Προδρόμου Ξενάκη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης & Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ 
ΡΟΔΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2018
7:00 μ.μ. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του 
Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου 
κ. Προδρόμου Ξενάκη, Αρχιγραμματέως 
της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας 
Κρήτης & Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου 
της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΪΟΥ 2018
7:00 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία
Σας προσκαλούμε στην Ιερά Πανήγυρι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού, στον ομώνυμο ιδιωτικό Ιερό Ναό, ο οποίος βρίσκεται στην Ροδιά Μαλεβιζίου, πριν την ταβέρνα ΜΕΤΕΩΡΟ.

Βιογραφικό
O Άγιος Εφραίμ (14 Σεπτεμβρίου 1384 - 5 Μαΐου 1426)[1] είναι ένας από τους "νεοφανείς αγίους" για τον οποίο δεν υπάρχουν ιστορικά γραπτά ή άλλα ευρήματα που να τεκμηριώνουν είτε την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο είτε την προσέγγιση ή όχι όσων διηγείται η πρόσφατη εκκλησιαστική παράδοση με πραγματικά ιστορικά συμβάντα.
Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν στη μοναχή Μακαρία Δεσύπρη σε μια σειρά από οράματα που είχε το 1950. Σύμφωνα με αυτά, το κοσμικό όνομα του Αγίου Εφραίμ ήταν Κωνσταντίνος Μόρφης. Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1384 στα Τρίκαλα. Ήταν γιος πολυμελούς οικογένειας, η οποία για να τον γλυτώσει από το παιδομάζωμα τον έστειλε στη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε ηλικία μόλις 14 ετών. Εκεί έμεινε εως την ηλικία των 18 ετών σαν δόκιμος μοναχός. Τότε χρίστηκε μοναχός και σε λίγα χρόνια Ιερέας.
Από το 1416 που κατελήφθη η Αθήνα από τους Οθωμανούς η Ιερά Μονή γνώρισε δυο καταστροφές. Κατά την πρώτη ο άγιος έτυχε να προσεύχεται σε μια σπηλιά στο βουνό αλλά στη δεύτερη στις 14 Σεπτεμβρίου του 1425 επέστρεψαν και τον βασάνισαν με ιδιαίτερη αγριότητα για οκτώμισι μήνες. Μαρτύρησε στις 5 Μαΐου 1426 σε ηλικία 42 ετών.
Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 3 Ιανουαρίου (ανακομιδή λειψάνων) και 5 Μαΐου (ανάμνηση μαρτυρίου).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............