Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Επίσκεψη στην Ιχθυαγορά και στην μονάδα F4F για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Την πρόοδο των εργασιών στο κτίριο της νέας Ιχθυαγοράς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο όπου κατασκευάζεται η Ιχθυαγορά, εντός των εγκαταστάσεων της Λαχαναγοράς, και είδε με ικανοποίηση ότι το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτός απροόπτου, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την μεταφορά της Ιχθυαγοράς από τη σημερινή της τοποθεσία στην οδό Καρτερού, και την οριστική επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος του κέντρου της πόλης.


Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Χάρη Μαμουλάκη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού επισκέφθηκε και την υπό κατασκευή μονάδα μετατροπής των τροφικών υπολειμμάτων των ξενοδοχείων σε ζωωοτροφή.


Η μονάδα, η οποία κατασκευάζεται στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα (Food for Feed) που υλοποιείται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων), του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Τμήμα Γεωγραφίας), του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών) και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου (Freie Universität Berlin – Κτηνιατρική Σχολή), προχωρά με ταχείς ρυθμούς.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............