Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Σας κάνουμε την γευστική πρόταση με Πρασόπιτα

Υλικά

Υλικά για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι νωπή µαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
χλιαρό νερό
½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο

Υλικά για τη γέµιση
1½ κιλό πράσα
350 γρ. φέτα
3 αυγά
150 γρ. ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριµµένο



Εκτέλεση:

Βάζουµε το ελαιόλαδο, τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, το αλάτι και το αλεύρι και τα ζυµώνουµε προσθέτοντας χλιαρό νερό σιγά σιγά µέχρι να γίνει µια οµοιογενής και µαλακή ζύµη. Την αφήνουµε περίπου 20 λεπτά και ετοιµάζουµε τη γέµιση. Ψιλοκόβουµε τα πράσα, τα αλατίζουµε και τα τρίβουµε µε τα χέρια µέχρι να γίνουν µια σκουροπράσινη µάζα. Αφού τα στραγγίσουµε καλά από τα υγρά τα ανακατεύουµε µε τη φέτα, τα χτυπηµένα αυγά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Ανοίγουµε 7 φύλλα µε τη ζύµη µας. Τοποθετούµε 3 φύλλα πάνω σε λαδωµένο ταψί και επίσης λαδωµένα µεταξύ τους. Απλώνουµε το 1/3 της γέµισης και τοποθετούµε πάνω ένα καινούργιο φύλλο. Συνεχίζουµε διαδοχικά και τελειώνουµε µε δύο φύλλα λαδωµένα. ?ιπλώνουµε το µέρος των φύλλων που εξέχει, χαράζουµε την πίτα, λαδώνουµε την επιφάνειά της και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 βαθµούς, περίπου 60 λεπτά.



ΠΗΓΗ: http://www.cretan-nutrition.gr/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........