Ξεκινά τη λειτουργία του την Πρωτομαγιά ο ανακαινισμένος και συντηρημένος χώρος της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ξεκινά τη λειτουργία του την Πρωτομαγιά ο ανακαινισμένος και συντηρημένος χώρος της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας.Ξεκινά τη λειτουργία του την Πρωτομαγιά ο ανακαινισμένος και συντηρημένος χώρος της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας.
Ένας εκπληκτικός χώρος πνιγμένος στο πράσινο και στα αρώματα που σκορπούν στην ατμόσφαιρα τα φασκόμηλα, η ρίγανη και τα άλλα αρωματικά φυτά που είναι αυτοφυή στην περιοχή.

Ένας χώρος με μακραίωνη ιστορία που αποκτά και πάλι ζωή με πρωτοβουλία μιας Ομάδας εθελοντών που ίδρυσαν τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης η ¨Γκουβερνιώτισσα».


Εκτός από τον ανακαινισμένο ναό της παναγίας Γκουβερνιώτισσας που είναι κατάγραφος από εξαιρετικές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει :

ΝΟ -1

Την Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, όπου εκτίθενται τα ξυλόγλυπτα τέμπλα της Γκουβερνιώτισσας, ιερά ευαγγέλια, ο Κώδικας της Μονής, χειροποίητα ιερατικά άμφια, εκκλησιαστικά σκεύη (άγια ποτήρια, λόγχες, σταυροί) ενώ σε διπλανή αίθουσα φιλοξενούνται αντίγραφα των φορητών εικόνων της μονής που είναι έργα του 16ου αιώνα.ΝΟ - 2
Τις ειδικές προθήκες μέσα από τις οποίες ξετυλίγεται ένα τμήμα της ιστορίας της Μονής για το ρόλο της στην Κρητική Επανάσταση, ενώ εκτίθεται και οπλισμό της εποχής εκείνης.
ΝΟ - 3

Την λαογραφική γωνιά που παρουσιάζει ένα σημαντικό δείγμα του ανεκτίμητου θησαυρού της παράδοσης μας. Τα παλιά εκθέματα σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και στον τρόπο ζωής στο Κρητικό σπίτι.

ΝΟ - 4

Το χώρο όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσειςΝΟ - 5

Το εργαστήριο - έκθεση Αγιογραφίας που λειτουργεί με ευθύνη του γνωστού καταξιωμένου Αγιογράφου Γιώργου Κτιστάκη.
ΝΟ - 6
Τον Βοτανικό κήπο


ΝΟ - 6
Την υπεραιωνόβια ελιά που είναι μνημείο της φύσης καθώς η ηλικία της εκτιμάται άνω των 500 χρόνων.Την δυνατότητα να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του στο κυλικείο που λειτουργεί.Post Top Ad

.............