Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Πλήθος δράσεων πραγματοποιήθηκαν όλο τον Μάρτιο στο Ξενώνα Γυναικών

Σειρά δράσεων από 1 έως 26 Μαρτίου 2018, υλοποίησε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της δικτύωσης φορέων με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έμφυλης βίας.Συγκεκριμένα:

· Στις 1, 5 και 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα, που άπτονται ζητημάτων έμφυλης βίας με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου Κρήτης, της ΤΟ.Μ.Υ. Μαλεβιζίου Κρήτης και της ΤΟ.Μ.Υ. Αλικαρνασσού Κρήτης.


· Στις 12, 19 και 26 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου , του 3ου και του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα «Η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια. Χτίζοντας ρόλους χωρίς στερεότυπα». Σκοπός των συναντήσεων ήταν η πληροφόρηση των γονέων σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και η υγιής επικοινωνία μέσα στην Οικογένεια.

· Στις 13 Μαρτίου 2018, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Η., πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» για ανταλλαγή απόψεων και περαιτέρω συνεργασία σε θέματα έμφυλης βίας.


· Στις 14 Μαρτίου 2018, σε συνεργασία με το Τμήμα. Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Κρήτης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας σχετικά με τη διαχείριση περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........