Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Η επικίνδυνη Γέφυρα - ντροπή στην παραλία Πλακοπούλες στο Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας


Στον Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας στην παραλία Πλακοπούλες κατασκευάστηκε πρίν απο περίπου 4 χρόνια μια ξύλινη γέφυρα όπου σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος της ανήλθε περίπου στα 40.000 ευρώ.
Πρόκειται για μια απλή οβάλ κατασκευή όπου συνδέει τις δύο όχθες.
Οι δύο άκρες της γέφυρας στηρίζονται σε τσιμεντένιες βάσεις όπου απλά ακουμπά η ξύλινη κατασκευή και δένεται με μικρές σιδερένιες γωνίες.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο η κατάσταση της γέφυρας είναι τραγική, χρήζοντας την και επικίνδυνη.
Μικρή κλίση, επέφερε την υποστήριξη της με συρματόσχοινα και απο τις 2 πλευρές της 
( θεωρήθηκε έξυπνη λύση αντιμετώπισης ) -  ενέργεια που δεν αποκαθιστά βέβαια την ασφαλή διάβαση της.


Στην όμορφη και τουριστική περιοχή του Παλαίκαστρου και στο γραφικό σημείο της Παραλίας η συγκεκριμένη κατασκευή μόνο ντροπή είναι για τον κόσμο και τους τουρίστες που την επισκέπτονται, οι οποίοι αγνοούν την απαγόρευση της διάβασης της, δεδομένο ότι μέχρι πρότινος υπήρχε ταμπέλα που ανέγραφε ότι απαγορεύεται η διέλευση της.

Προβάλουμε το θέμα φέροντας πρό των ευθυνών τους, όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση της γέφυρας, και την διαφύλαξη της ασφάλειας των περαστικών, που αγνοούν την επικινδυνότητα της.
Σε περίπτωση ατυχήματος ποιός θα αναλάβει την ευθύνη.
Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι είχαν προβάλει το συγκεκριμένο θέμα και τον προηγούμενο χρόνο αλλά δυστυχώς οι φωνές τους είχαν κοντά ποδάρια, ή τα αυτιά των υπευθύνων ήταν κλειστά.
Η ανάπτυξη αυτού του τόπου που αρχίζει να έχει συγγενική καταγωγή απο την κάτω Ραχούλα σύμφωνα με υπουργούς... ας ξεκινήσει απο μικρές γέφυρες για να βαδίσει σε μεγάλα ( γιοφύρια ) και μάλιστα όχι της Αρτας, ούτε του Αυχήν Αγκαθιά.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........