Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

«Την πλάτη μας γυρίζουμε στην πλαστική σακούλα. Συνήθειά μας κάνουμε του ΕΣΔΑΚ την τσαντούλα».

«Την πλάτη μας γυρίζουμε στην πλαστική σακούλα.
Συνήθειά μας κάνουμε του ΕΣΔΑΚ την τσαντούλα».

Με τη μαντινάδα αυτή ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης καλεί τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 25 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι, στα Λιοντάρια, με ομιλητές τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Χάρη Μαμουλάκη.


Άλλη μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του Συνδέσμου για να ευαισθητοποιηθούμε και να αλλάξουμε συνήθειες, κάνοντας πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή.

Με το μήνυμα «από τα μικρά και τα απλά μπορούμε να αλλάξουμε τα μεγάλα»  ο Ε.Σ.Δ.Α.K. και ο Πρόεδρος του, επιμένουν να χαράζουν νέους δρόμους, επιδιώκοντας να καλλιεργήσουν στους πολίτες υγιή καταναλωτική συνείδηση.

Η κατάργηση της πλαστικής σακούλας είναι ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.


Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη και αποκαλυπτική. Αρκεί να αναφέρουμε ότι 1 στα 2 απορρίμματα στο βυθό των ελληνικών θαλασσών είναι πλαστικές σακούλες. Ενώ ως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα παρά ψάρια.

Αν νοιαζόμαστε για τη ζωή μας και το μέλλον του πλανήτη οφείλουμε να επιδείξουμε την απαιτούμενη ευαισθησία, κάνοντας αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης, οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Εμείς το μόνο που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι ότι θα διανεμηθεί δωρεάν η τσάντα πολλαπλών χρήσεων που έφτιαξε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........