Στους νέους χώρους του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Στους νέους χώρους του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στους νέους χώρους του ανακαινισμένου αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ξεναγήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, από τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα.
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, είχε την ευκαιρία να δει τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου, καθώς και την επέκτασή του.


Παράλληλά, συζητήθηκε με τον κ. Πλιάκα το θέμα της χρήσης των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ.Μ. ,τα οποία πρόσφατα παραχωρήθηκαν από την το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου, η έκταση προορίζεται για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης και βοηθητικών εγκαταστάσεων του αερολιμένα, κάτι που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την λειτουργικότητά του.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είδαμε με ικανοποίηση ότι η ανακαίνιση του αεροδρομίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αναβαθμίζει ουσιαστικά το αεροδρόμιο και που εμείς τη θεωρούσαμε εξαιρετικά κρίσιμη για τον τουρισμό της πόλης.Για αυτό και ως δημοτική αρχή, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίησή της, ενώ θέσαμε το θέμα και στον Πρωθυπουργό και αποσπάσαμε τη δέσμευσή του. Τόσο η ανακαίνιση, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πλιάκα, στους συνεργάτες του και σε όσους εργάστηκαν για την έγκαιρη αποπεράτωσή της, όσο και οι υπόλοιπες ενέργειες που δρομολογούμε, όπως η δημιουργία πάρκινγκ στον χώρο της πρώην 126 Σ.Μ., ευελπιστούμε ότι θα
δώσουν στον αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” την εικόνα που αρμόζει σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ελλάδος».

Post Top Ad

.............