Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Σας κάνουμε την πρόταση με Σπανακόρυζο


Υλικά

Σπανάκι 1 kg
Ελαιόλαδο 10 ml
Ρύζι 150 γρ.
Τομάτες 150 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 50 γρ.
Άνιθος (κατά προτίμηση)
Χυμός λεμόνι 1 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τις τομάτες χοντροκομμένες.
Ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσει το σπανάκι και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 16 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνιθο και ακόμη μισό χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.


ΦΩΤΟ:  http://lemoncinnamon.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: http://madeincreta.gr/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ο Β. Σκουλάς ερμηνεύει Γ. Ν. Ζερβάκη - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............