Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Σας κάνουμε την πρόταση με Σπανακόρυζο


Υλικά

Σπανάκι 1 kg
Ελαιόλαδο 10 ml
Ρύζι 150 γρ.
Τομάτες 150 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 50 γρ.
Άνιθος (κατά προτίμηση)
Χυμός λεμόνι 1 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τις τομάτες χοντροκομμένες.
Ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσει το σπανάκι και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 16 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνιθο και ακόμη μισό χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.


ΦΩΤΟ:  http://lemoncinnamon.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: http://madeincreta.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ