Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Γούρνες-Χερσόνησος


“Στόχος όλων μας είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κίσαμο έως τη Σητεία” δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παράδοση του τμήματος του ΒΟΑΚ από τις Γούρνες έως την Χερσόνησο.
Ο Περιφερειάρχης έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συντελεστές του έργου, υπογραμμίζοντας την επάρκεια και την ικανότητα των στελεχών της Περιφέρειας και του ΟΑΚ να υλοποιούν έργα τέτοιας κλίμακας.
“Ένα σημαντικό τμήμα του βόρειου οδικού άξονα παραδίδεται σήμερα και πρέπει πρώτα να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης, που μπορούν και υλοποιούν τέτοια έργα”, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης και κάλεσε το Υπουργείο Υποδομών να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα αυτή και να προσπαθήσει και τα επόμενα έργα που περιμένουμε για το ΒΟΑΚ να στηριχθούν στο δυναμικό της Κρήτης.


Αναφορικά με τη συνέχεια στον ΒΟΑΚ, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως “περιμένουμε την έλευση του κ. Σπίρτζη για να δούμε το χρονοδιάγραμμα του Βόρειου Οδικού Άξονα που θα εκτείνεται από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας”. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χθεσινή εξέλιξη και υπενθύμισε πως η Κρήτη αναμένει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο έως τη Σητεία.

“Σήμερα είναι ένα ακόμα τμήμα που παραδίνεται. Βεβαίως πρέπει να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά όταν βλέπουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα τόσα έργα που έχουν γίνει, θέλουμε και πρέπει και στην Κρήτη να ξεκινήσει η ανταγωνιστική διαδικασία για να προχωρήσει η υλοποίηση του ΒΟΑΚ και να μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από τη μια άκρη της Κρήτης έως την άλλη”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.


Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου δόθηκε σε κυκλοφορία το νέο τμήμα του δρόμου από Ηράκλειο προς ‘Αγιο Νικόλαο τ με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) από τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών έως και την γέφυρα Αποσελέμη (5 Km) και από την περιοχή των Αγριανών έως και τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου (2 Km).

Στο τμήμα από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τα Αγριανά για μήκος 2 Km, λόγω αρχαιολογικών κωλυμάτων εξαιτίας των σπηλαιώσεων και της ολοκλήρωσης της νέας κοιλαδογέφυρας Αποσελέμη, η κυκλοφορία θα γίνεται με εργοταξιακή σήμανση με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο και προς το Ηράκλειο.Η κυκλοφορία από τον ‘Αγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο ξεκίνησε σταδιακά μετά τις 4 το μεσημέρι στον βόρειο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και Λ.Ε.Α. από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου έως την περιοχή Αγριανών (2 Km) και από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών (5 Km).
Η κίνηση των οχημάτων στους κλάδους των ανισόπεδων κόμβων Καστελλίου και Γουρνών θα γίνεται με εργοταξιακή σήμανση, εκτός από την έξοδο των οχημάτων στον κόμβο Γουρνών, που προσωρινά δεν θα λειτουργεί, συγκεκριμένα όσων κινούνται από ‘Αγιο Νικόλαο προς την περιοχή των Γουβών και Κοκκίνη Χάνι. Η κυκλοφορία θα γίνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........