Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Συγκινητική υποδοχή της χειρός της Αγίας Μαγδαληνής στα Χανιά

Mε μεγάλη ευλάβεια πιστοί από την πόλη μας  και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν σήμερα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  κατά την υποδοχή της αριστερής χαριτόβρυτου χειρός της Αγίας Ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής καθώς και τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού.

Το Ιερό Λείψανο που μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής  Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου τους, Πανοσιολογιωτάτου  Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός υπό εμβατηρίων της μπάντας του πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικού αγήματος από την 115 Π.Μ.
Το παρών έδωσαν Κληρικοί με επικεφαλής στην τελεταρχική επιτροπή τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, η αδελφότητα της  Ιεράς Μονής, άρχοντες του τόπου μας, διοικητές στρατιωτικών μονάδων, αντιπροσωπείες χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων, οι μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.
Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημος δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ενώ στο τέλος της δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας για την μεγάλη ευλογία για την πόλη μας, καθώς και τους Πατέρες που συνόδευσαν το ιερό κειμήλιο.
Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.
Πρόκειται για την Αγία που πρώτη μαζί με τη Θεοτόκο αντίκρισαν τον Αναστημένο Χριστό και άκουσαν από τα χείλη του το  «Χαίρε», την Αγία, από την οποία ο Χριστός είχε εκβάλει τα επτά δαιμόνια και μετά την Ανάστασή του, παρουσιάστηκε και της είπε το γνωστό «μη μου άπτου».
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής θα παραμείνει στην Ιερά Μονή μέχρι και αύριο ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία με ώρα έναρξης 20:00.
Την  Τετάρτη 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου  θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 Ιερόν ευχέλαιον ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.
Στις 15:00  το ιερό λείψανο θα υποδεχθεί ο ιερός κλήρος και ο λαός στον Ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ.
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η νέα καμπάνια για την Ελλάδα - Στο «σφυρί» τουριστικές επιχειρήσεις - Διεθνές Επενδυτικό ενδιαφέρον ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Οι Σχολές του επιμελητηρίου - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........