Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Παρουσιάζεται η Νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βάρκα στο σπίτι», την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου ο Χανιώτης δημιουργός Λεωνίδας Μαριδάκης παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βάρκα στο σπίτι», που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2018 από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Τη σφραγίδα στη δισκογραφική αυτή δουλειά βάζει η συνεργασία του τραγουδοποιού με τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι «Βάρκα στο σπίτι».Ο ήχος του άλμπουμ είναι φωτεινός, αλλού ρυθμικός και αλλού ατμοσφαιρικός, έχει επιρροές από folk μουσικές φόρμες (country, salsa, swing κ.α.) και βασικό πυρήνα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Τους στίχους υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Φωτεινή Λαμπρίδη, Νικόλ Κατσάνη, Πάνος Αντωνάτος, Μάρκος Μαριδάκης, Ειρήνη Σουργιαδάκη και Λεωνίδας Μαριδάκης.


Ο νέος δίσκος έρχεται μετά την ραδιοφωνική επιτυχία που σημείωσε η συνεργασία του με την Φωτεινή Βελεσιώτου στο «Χαράματα η ώρα τρεις» του Μάρκου Βαμβακάρη και αποτελεί την τρίτη προσωπική του δουλειά, μετά το «Αβάδιστα» (Universal/2006 σε παραγωγή του Νίκου Ξυδάκη) και το «Σε βάθος δρόμου» (Μετρονόμος/2010). Το «ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» περιλαμβάνει 11 τραγούδια – στιγμιότυπα της ζωής μας που εμπνέονται από την καθημερινότητα, το όνειρο και την επιθυμία για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο. Συνομιλεί, μεταξύ άλλων, με παιδικούς ήρωες όπως τη Μαίρη Πόππινς ή το Ντρούπι, ταξιδεύει σε σεκάνς ονείρων με την «Βάρκα στο σπίτι», την «Αστυπάλαια», το «Κάποτε στη Ράδα» και φωτίζει την ομορφιά και την προσδοκία της κάθε στιγμής με χορευτική διάθεση. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι τραγουδοποιοί Σπύρος Γραμμένος και Αργύρης Λούλατζης.
Ο τραγουδοποιός θα παρουσιάσει με την κιθάρα του ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου, ξεναγώντας μας στις ιστορίες που κρύβονται από πίσω. Για το άλμπουμ θα μιλήσουν η Μάρα Παναγιωτάκη (ιστορικός) και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Ηλιάκης (Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm) ενώ στο μουσικό μέρος θα συμμετέχει με αφηγήσεις ο σκηνοθέτης, ποιητής Αντώνης Περαντωνάκης.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............