Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Το Επάλ Σητείας στον πανελλήνιο τελικό διαγωνισμό "νέων επιχειρηματικών ταλέντων 2018 "

Ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018  στην Αθήνα ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς που πραγματοποιούνται στη χώρα μας (5η χρονιά στην Ελλάδα). 


Σε αυτόν το διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά φέτος 2.144 μαθητές Λυκείου, σχηματίζοντας 660 «ομάδες – εταιρίες», οι οποίες συμμετείχαν διαδικτυακά επί 4 μήνες στο πρόγραμμα, καταστρώνοντας επιχειρηματικά σχέδια. Από αυτές αναδείχθησαν οι 75 καλύτερες, ως προς την κερδοφορία, ομάδες – εταιρίες που διαγωνίστηκαν  με φυσική παρουσία στον Εθνικό Τελικό ΥΒΤ στις 13 Απριλίου 2018 στην Αθήνα.
Στον Εθνικό Τελικό  συμμετείχαν  φέτος 264 μαθητές και 51 καθηγητές που τους καθοδηγούσαν, από 50 σχολεία και από 19 Νομούς.Σε αυτή την τελική αναμέτρηση οι μαθητές κατέστρωσαν 3 ακόμη Επιχειρηματικά Σχέδια.
Από το Νομό Λασιθίου στον τελικό κατάφερε να φτάσει μία ομάδα (TO_CREW) από το ΕΠΑΛ της Σητείας, της οποίας μέλη ήταν  οι μαθήτριες Μασουράκη Μαρία, Παπαδάκη Κατερίνα και Τσιφετάκη Ελένη ,υπό την καθοθήγηση της καθηγήτριας τους Κουφαλέξη Ιωάννας, Οικονομολόγου .Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθήτριες "  Στον καινοτόμο αυτό διαγωνισμό είχαμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε γνώσεις, δεξιότητες και επιχειρηματική εμπειρία και να διοικήσουμε τη δική μας εικονική εταιρία μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης Γενιάς, φυσικά με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς μας."
”Πρόκειται για έναν διαγωνισμό νέων επιχειρηματκών ταλέντων, ενώ παράλληλα έχει αναδειχθεί για τους εκπαιδευτικούς σε ένα πολύτιμο και βιωματικό διδακτικό εργαλείο που «γεφυρώνει» τη θεωρία με την πράξη στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνιστά μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές που αξίζει να την βιώσουν", επισημαίνει η καθηγήτριά τους και συμπληρώνει" θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον χορηγό μεταφοράς μας  Minoan lines, καθώς επίσης και τους  παρακάτω χορηγούς της τοπικής κοινωνίας της Σητείας που συνεισέφεραν σε αυτή μας την προσπάθεια".
The Wall Music Bar
Snoopy cafe
Μαρκάκης- κοσμηματοπωλείο
Μπατσολάκης- χρώματα/εργαλεία
Κρητικός- ψητοπωλείο
Χατζάκης-χρώματα/εργαλεία
Γωνιανός-οπωροπωλείο
Nouvelle Boutique
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............