Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Πάσχα στα Χανιά για 2.000 επισκέπτες κρουαζιέρας

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο OCEANA της εταιρείας P&O CRUISES επισκέφθηκε την ημέρα του Πάσχα, για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων. Το πλοίο με χωρητικότητα 2.016 επιβάτες και 890 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό την Μύκονο, όπως αναφέρει ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπροκαλάκη: ” Η εταιρεία P&O CRUISES είναι μία από τις κορυφαίες και η παλαιότερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο με ιστορία 180 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1837!!! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο) και έχει στο στόλο της 8 πλοία. Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.
Το πλοίο OCEANA ανακαινίσθηκε το 2017 και διαθέτει 1.008 καμπίνες εκ των οποίων 38 σουίτες, 5 εστιατόρια, 9 μπαρ, 4 πισίνες, 5 υδρομασάζ, θέατρο 530 θέσεων, γυμναστήριο, αίθουσα σπα, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, κρίκετ, τένις, μίνι γκολφ, κλπ. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες καθώς διαθέτει ειδικούς χώρους και ειδικά προγράμματα-δραστηριότητες για παιδιά από 2-17 χρονών.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία P&O CRUISES επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά στις 16 Απριλίου 2017 με το πλοίο VENTURA, αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στo Los Angeles των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους. Επιβεβαιώνει δε για μία ακόμα φορά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα της κρουαζιέρας για τα Χανιά”.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ