20ο Φεστιβάλ Κιθάρας με την κιθαρίστρια Βιργινίας Αμαριωτάκη, την Κυριακή 22 Απριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

20ο Φεστιβάλ Κιθάρας με την κιθαρίστρια Βιργινίας Αμαριωτάκη, την Κυριακή 22 Απριλίου

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει στα πλαίσια του 20ου Φεστιβάλ Κιθάρας, ρεσιτάλ της διαπρεπούς κιθαρίστριας Βιργινίας Αμαριωτάκη, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 ώρα 20:30, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9), με ελεύθερη είσοδο.
Η Βιργινία Αμαριωτάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, παίρνοντας το Δίπλωμά της από το Ωδείο Athenaeum με Άριστα παμψηφεί.


Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει τις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς κλπ.) καθώς και master-classes διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως των Roland Dyens, David Russell, Vladimir Mikulka, Jerry Willard και Richardo Gallen και άλλων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και το μουσικό της αισθητήριο, ενώ στο ενεργητικό της καταγράφονται τα ρεσιτάλ της σε αίθουσες συναυλιών καθώς και στην τηλεόραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2008 κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας του Φεστιβάλ της Πάτρας.
Το 2010 συνεργάστηκε με τον Άρη Γαρουφαλή σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα Albeniz στο 19ο Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 συνέπραξε ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών. 
Τον Φεβρουάριο του 2012 ξεχωρίζει η συνύπαρξή της επί σκηνής με τη διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.


Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Asturias”.
Από το 2014 συνεργάζεται επίσης με τον καταξιωμένο σολίστ Μανώλη Βροντινό και εμφανίζονται σε συναυλίες ως ντουέτο.

Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου είναι το κονσέρτο για δύο κιθάρες που πρόσφατα έγραψε και τους αφιέρωσε ο διαπρεπής συνθέτης και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, καθώς και το “Divertimento” του Βασίλη Τενίδη το οποίο επίσης είναι γραμμένο και αφιερωμένο στους ίδιους.

20ο Φεστιβάλ Κιθάρας με την κιθαρίστρια Βιργινίας Αμαριωτάκη, την Κυριακή 22 Απριλίου

Post Top Ad

.............