Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Με επιτυχία και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου TOUREST


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου TOUREST (Tourism Water Management For Sustainable Adrion Coastal Areas) στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Inter-reg «ADRION».

Στο έργο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Κρήτης και υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ρεθύμνης). Συντονιστής εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ συμμετέχουν επίσης στο σχήμα και εταίροι από την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Κροατία.
Την έναρξη του έργου χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακο-γιάννης, ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα. Μαρία Λιονή, ο ειδικός συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννης Πολυχρονάκης και η κα. Ευαγγελία Βροντάκη, συντονίστρια του έργου ΤOUREST.
Το «TOUREST» έχει ως στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη μείωση της κατανάλωσης νερού στον τομέα του τουρισμού στις παράκτιες περιοχές της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου (όπως αυτή ορίζεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Interreg).
Το έργο στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση πολιτικών και μέτρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την προώθηση λύσεων και τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού από επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στις περιοχές των εταίρων.
Σε αυτό το πλαίσιο, το TOUREST αποσκοπεί στην ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή όλων των τοπικών φορέων, που σχετίζονται με το αντικείμενο του έργου, όπως δημοτικές και δημόσιες αρχές, υπεύθυνες για θέματα διαχείρισης τουρισμού και υδάτινων πόρων, επιχειρήσεις και φορείς, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, εταιρείες περιφερειακής ανάπτυξης, περιβαλλοντικές ΜΚΟ κτλ.
Το έργο TOUREST , στο οποίο μετέχουν συνολικά 10 εταίροι, υλοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG ADRION, έχει συνολικό προϋπολογισμό 972.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ERDF - IPA II) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%. 
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........