Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου σε Ι. M. Ναό Αγ. Γεωργίου και Ι. Κ. Ναό Αγ. Φωτεινής Ιεράπετρας


Το εσπέρας της Παρασκευής 23 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως  Ιεράπετρας. 


Ο Σεβασμιώτατος έψαλε τις δύο πρώτες Στάσεις των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο και μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Ακάθιστο Ύμνο ως αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας που υμνεί και ευχαριστεί την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία υπήρξε ό,τι ιερότερο και εκλεκτότερο είχε να προσφέρει η ανθρωπότητα  για να υπηρετήσει το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου, και ευχήθηκε προς όλους την πρεσβεία, τη σκέπη και την προστασία της. 
Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος  χοροστάτησε κατά την ίδια ακολουθία και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Στην ομιλία του σημείωσε ότι με τις τέσσερις στάσεις των Χαιρετισμών και την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου,  που συνδέονται με τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου, υμνείται η Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  που είναι το πρόσωπο που περίμεναν όλες οι γενεές για να λάβει ο Υιός και Λόγος του Θεού την ανθρώπινη φύση. 
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την εκούσια και θεληματική υπακοή στο θέλημα του Θεού, απαντώντας στον Αρχάγγελο Γαβριήλ «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα του», την καθαρότητα και την ταπεινότητά της Θεοκόκου, το μυστήριο της ασπόρου συλήψεως της οποίας δεν μπορεί να ερμηνεύσει ο λογικοκρατούμενος άνθρωπος, που αδυνατεί να κατανοήσει με τον νου του πως «όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις».Τέλος ευχήθηκε σε όλους η Υπεραγία Θεοτόκος και Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας να σκεπάζει με τοι ιερό μαφόριό της και να προστατεύει  όλους στην καθημερινή τους ζωή, δίδοντας ελπίδα και παρηγοριά. 


Στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου  έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού, και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............