Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

«Πράσινοι» καταναλωτές

Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής καταναλωτικής συνείδησης φαίνεται να είναι στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και δράσεων που υλοποιεί την τελευταία περίοδο ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Με το μήνυμα «Γυρίζουμε την πλάτη στην πλαστική σακούλα» σχεδιάζει την επόμενη παρέμβασή του, απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους πολίτες που κάνουν τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ. Εξ ου και σχεδιάζει να εκδώσει ειδικό ενημερωτικό έντυπο.Με κορύφωση την εκδήλωση που θα διοργανώσει μετά το Πάσχα στο Ηράκλειο, ο ΕΣΔΑΚ κάνει πράξη τον αναπροσανατολισμό του, συνδέοντας το έργο που επιτελεί με την καθημερινότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προπαντός με την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

Φιλοδοξία του Προέδρου του, κυρίου Χάρη Μαμουλάκη, είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός ενός ισχυρού περιβαλλοντικού κινήματος που θα στηρίζεται σε ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες. Μάλιστα, θεωρεί ότι η  υγιής καταναλωτική συνείδηση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Το θετικό πάντως είναι ότι έστω και αργά στη χώρα μας αναπτύσσονται πολλές πρωτοβουλίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την αποφυγή χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Στην πραγματικότητα η αφύπνιση της κοινωνίας  αποδεικνύει ότι με την πληροφόρηση οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ίδιοι, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις επιζήμιες συνέπειες που προκαλεί η αλόγιστη χρήση πλαστικών.

Το βέβαιο είναι ότι με  τις παρεμβάσεις που αναπτύσσει ο ΕΣΔΑΚ, ολοένα και περισσότεροι συντοπίτες μας επιδεικνύουν περιβαλλοντική ευαισθησία. Ο μεγαλεπήβολος στόχος του Συνδέσμου για «πράσινους καταναλωτές» δεν μοιάζει και τόσο ουτοπικός.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ