Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

«Πράσινοι» καταναλωτές

Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής καταναλωτικής συνείδησης φαίνεται να είναι στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και δράσεων που υλοποιεί την τελευταία περίοδο ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Με το μήνυμα «Γυρίζουμε την πλάτη στην πλαστική σακούλα» σχεδιάζει την επόμενη παρέμβασή του, απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους πολίτες που κάνουν τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ. Εξ ου και σχεδιάζει να εκδώσει ειδικό ενημερωτικό έντυπο.Με κορύφωση την εκδήλωση που θα διοργανώσει μετά το Πάσχα στο Ηράκλειο, ο ΕΣΔΑΚ κάνει πράξη τον αναπροσανατολισμό του, συνδέοντας το έργο που επιτελεί με την καθημερινότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προπαντός με την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

Φιλοδοξία του Προέδρου του, κυρίου Χάρη Μαμουλάκη, είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός ενός ισχυρού περιβαλλοντικού κινήματος που θα στηρίζεται σε ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες. Μάλιστα, θεωρεί ότι η  υγιής καταναλωτική συνείδηση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Το θετικό πάντως είναι ότι έστω και αργά στη χώρα μας αναπτύσσονται πολλές πρωτοβουλίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την αποφυγή χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Στην πραγματικότητα η αφύπνιση της κοινωνίας  αποδεικνύει ότι με την πληροφόρηση οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ίδιοι, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις επιζήμιες συνέπειες που προκαλεί η αλόγιστη χρήση πλαστικών.

Το βέβαιο είναι ότι με  τις παρεμβάσεις που αναπτύσσει ο ΕΣΔΑΚ, ολοένα και περισσότεροι συντοπίτες μας επιδεικνύουν περιβαλλοντική ευαισθησία. Ο μεγαλεπήβολος στόχος του Συνδέσμου για «πράσινους καταναλωτές» δεν μοιάζει και τόσο ουτοπικός.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........