Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΔΕΣ

Τσιγαρίζουμε το κρέας, σε ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο και τις αγκινάρες. Περιμένουμε 15 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τις γαλατσίδες στη κατσαρόλα, μαζί με το νερό, τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό.
Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό μας, ρίχνουμε μέσα το κρέας. Τέλος, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη,αλεύρι και χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαηγτό.


Συστατικά
1 κιλό χοιρινό,
1 κιλό γαλατσίδες,
500 γρ. αγκιναρόφυλλα,
200 γρ. ελαιόλαδο,
100 γρ. κρεμμύδι,
1 ματσάκι μάραθο,
20 γρ. χυμός λεμονιού,
20 γρ. αλεύρι,
10 γρ. αλάτι πιπέρι

μικρά μυστικά Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά

ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα - Σε άνοδο ο Κυπριακός τουρισμός - Διεθνές Επενδυτικό ενδιαφέρον ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Η οθωμανική κρήνη του Τεκέ - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........